Ókovács az Operaház legdíszesebb termébe költözhet

2016.02.12. 17:18

Az Operaház főigazgatója saját használatba veszi az Ybl Miklós tervezte épület legdíszesebb termét – értesült a hvg.hu. A lap szerint még a munkatársak is meglepődtek Ókovács Szilveszter döntésén.

A Székely Bertalan nevét viselő terem az épület egyik legszebb, legreprezentatívabb helyisége, amely az operaházi turisztikai vezetés egyik központi attrakciójának számít. Ez a funkciója azonban háttérbe szorulhat, amennyiben Ókovács Szilveszter ideköltözteti saját irodáját, ahogy arra a hvg.hu információi utalnak. Szerintük ezt támasztja alá, hogy a korábban ott álló Steinway zongorát már el is távolították a teremből.

Ókovács SzilveszterFotó: Szabó Gábor - Origo

Különös tekintettel a sztárokra

Maga az intézmény a jobb kihasználtsággal és a világsztárok igényeivel indokolta a változtatást:

„Az Opera főigazgatója is itt tartja fontosabb tárgyalásait, reprezentációs funkcióval kiegészítve illő módon itt fogadja az Opera VIP vendégeit, különös tekintettel a főigazgatóhoz érkező világsztárokra és a nemzetközi opera- és balettélet vezető személyiségeire” – írták.

Nem fogja ellopni

Ókovács Szilveszterrel tavaly készítettünk interjút, ahol többek között annak okairól is beszélt, miért olyan sikeres az Operaházért való lobbizásban:

"Valószínűleg adnak a szavamra, elhiszik, hogy az Operának mindenféle módon szüksége volt és van megújulásra, támogatásra, és rám merik bízni a pénzt, mert nem fogom ellopni" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK