Fischer Iván szerint Budapest jobb városvezetést érdemel

fischer iván
Ivan Fischer Photo: Marco Borggreve
Vágólapra másolva!
Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója az alábbi videóban üzen a budapesti közönségnek, miután a Fővárosi Közgyűlés előzetes konzultáció nélkül 260 millió forintról 60 millió forintra csökkentette a zenekar éves támogatását. Fischer Iván szerint Budapest többet érdemel, olyan városvezetést, amelyik jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról. Május 7-én nagy flashmobot tart a Fesztiválzenekar, ahol Fischer azt várja Tarlóstól, magyarázza el sok ezer budapestinek, mi a célja, értelme a felelőtlen döntésnek.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, a tavalyihoz képest 200 millió forinttal kevesebbet, 60 millió forintos támogatást kap a Budapesti Fesztiválzenekar a fővárostól az idén - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Rengeteg koncert elmarad Forrás: Marco Borggreve

Az elhangzottak szerint a Fővárosi Közgyűlés nyáron, a költségvetés módosításakor visszatérhet a zenekar támogatásának kérdésére.

Az ellenzéki képviselők egy csoportja által benyújtott módosító javaslatot, amely a tavalyi támogatást irányozta elő, a testület elutasította.