Húsvéti tojáskeresés a Kisvasúton

Vágólapra másolva!
Nagyszombaton és húsvétvasárnap immár harmadjára várja tojáskereső játékkal a gyerekeket a Vál-völgyi Kisvasút.
Vágólapra másolva!
Forrás:

Ezúttal is tojáskereső kalandra hívja a családokat a Kisvasút húsvét hétvégéjén, április 20-án és 21-én. A kalandorságra vállalkozó gyerekek a Felcsút Vasútállomáson felállított sátorban jelentkezhetnek a programra, s a vonat valamennyi megállóhelyén színes húsvéti tojásokra lelhetnek, ha pedig sikerül összegyűjteniük három különbözőt, akkor a hímeseken túl egy különleges ajándékcsomag is az övék lehet.

Ám a tojáskeresés mellett megannyi más programmal is várják a gyerekeket a vonaton és Felcsút Vasútállomáson: az érdeklődők belekóstolhatnak a húsvéti locsolkodás hagyományába, népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek, kézműveskedhetnek, házi süteményeket, kalácsokat készíthetnek, de lesz ám nyuszisimogató, arcfestés és csillámfonás is, mi több, „óriásnyulak” lufikülönlegességeket hajtogatnak. 10 és 13 óra között pedig az alcsútdobozi tojásíró, Fekete Ildikó mutatja be művészetét – kicsik és nagyok vele együtt készíthetik el saját hímeseiket. A vonaton mindenkit tombola vár, s a legszerencsésebbek két főre szóló wellnesshétvégét nyerhetnek.

Forrás: Varga Ildiko

A Vál-völgyi Kisvasút a négynapos ünnep alatt a húsvéti menetrend szerint közlekedik, a hétvégi programok 10 és 18 óra között zajlanak. Felnőtteknek 1300, gyermekeknek pedig 700 forintba kerül a jegy, amelynek megváltásával az összes programon részt vehetnek. Sőt, a látogatók húsvétolás közben a megállóhelyek környékén fellelhető nevezetességeket is megnézhetik, így akár betérhetnek az Alcsúti Arborétumba, kipróbálhatják az Alcsútdobozi Kalandpark pályáit, vagy éppen bejárhatják a Pancho Aréna minden zegzugát. Az akadémiai körútra húsvét hétvégéjén mindenki kedvezményesen, csupán 300 forintos áron jelentkezhet, a „futballtúra” szombaton 10.00-kor, 11.15-kor és 11.30-kor, vasárnap pedig ugyancsak 10.00-kor, 11.15-kor és 11.30-kor, valamint 12.40-kor, 13.00-kor, 14.15-kor és 14.30-kor indul.

A húsvéti tojáskereső kalandról bővebben a www.valvolgyikisvasut.hu oldalon olvashatnak, s az [email protected] e-mail címen vagy a 06-22/881-827 telefonszámon, továbbá az esemény Facebook-oldalán érdeklődhetnek.