Világsztárral koncertezik Szarka Tamás

2016.05.18. 15:37

„Ki ez a Dzsingisz kán?” Csupán ennyit kérdezett vissza Al Di Meola, miután megkapta Szarka Tamás, a Ghymes egyik frontemberének hegedűanyagát. Az amerikai zenész ezek után egyértelmű igent mondott a felkérésre. 

A rövid szakmai levelezés eredménye az október 22-i koncert, amely elsősorban Szarka Tamás készülő szólóalbumának bemutatója lesz. A lemez valószínűleg szeptemberben jelenik majd meg. A koncerten egyébként az új album darabjai mellett több, korábban színházi elődadásokra szánt dal is megszólal, amelyeket eddig még nem hallhatott a közönség. 

Al Di Meola első szóra igent mondott Szarka Tamás felkérésére.Forrás: Wikimedia Commons

A Kongresszusi Központban fellép majd Szarka Tamással Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes, és a Budapesti Ifjúsági Kórus is közreműködik. Szarka Tamás azt mondta, az est csúcspontjaként gitározik majd szerzeményeiben Al Di Meola, akit a legtöbben a fúziós és latin dzsessz, valamint a világzenei munkásságáról ismernek legtöbben. Al Di Meolát egyébként a Guitar Magazine többször is a világ legjobb gitárosa címmel tüntetett ki.

Szarka TamásForrás: YouTube - Fábry Sándor

Szarka Tamás elmesélte, úgy kezdődött az együttműködésük, hogy ő átküldött egy hegedűanyagot, amire a Al Di Meola csak annyit reagált elsőre, hogy

Ki ez a Dzsingisz kán?

Szarka Tamás erről annyit mondott a sajtótájékoztatón:

Ebből arra következtettem, hogy tetszett neki a muzsikám.

A másfél órás koncert este 8 órakor kezdődik majd a Kongresszusi Központban. Szarka Tamás azt mondta, hogy még csak most kéri fel a zenészeket az előadásra.