Dan Brown különleges könyvet kapott a magyaroktól

dan brown magyarországon
Vágólapra másolva!
A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok című bestseller regények szerzője személyesen vette át Magyarországon a magyar olvasók szavazatai alapján tavaly neki odaítélt Aranykönyv díjat, melyet Inferno című nagysikerű könyvével nyert el.
Vágólapra másolva!

Dan Brown személyesen vette át a 2014-ben elnyert Aranykönyv díjat, melyet tavaly a szervezők még magyarországi kiadója, a GABO Kiadó képviselőjének nyújtottak át.

A bestseller író nevét olyan nagysikerű regények fémjelzik, mint az Angyalok és démonok, az Inferno, valamint

Budapesten Dan Brown személyesen vette át a 2014-ben elnyert Aranykönyv díjat Forrás: Gabo kiadó

A Da Vinci-kód, amely a világ egyik legnagyobb példányszámban értékesített könyve.

Dan Brown művei 54 nyelven jelentek meg szerte a világon, és több mint 200 millió példány kelt el belőlük. A regényíró sikerességét jól mutatja, hogy 2005-ben a TIME magazin

a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Az Aranykönyv díjat, melyet Dan Brown személyesen vehetett át hazánkban, 2010-ben alapították az olvasás népszerűsítésére. Lényege, hogy az olvasók szavazhatnak kedvenceikre, és évente több mint 1 millió szavazat érkezik be.

Dante Isteni színjátéka ihlette

2014-ben a külföldi szórakoztató irodalom kategóriában nyerte el a fődíjat Dan Brown Inferno című regénye. aművet Dante Isteni színjátéka ihlette, Robert Langdon Dante hőséhez hasonlóan leszáll a Pokolba. Hogy a mennyországig eljut-e, maradjon egyelőre titok.

A többfordulós versenyben az olvasók öt kategóriában – szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúság irodalom, ismeretterjesztés – szavazhattak kedvenceikre.

Robert Langdon Dante hőséhez hasonlóan leszáll a Pokolba Forrás: Gabo kiadó

Ahogy az Origo is megírta, az Inferno című misztikus thrillert forgatja nálunk Tom Hanks, ez már a harmadik Dan Brown-adaptáció, amelyben a színész főszerepet játszik. A forgatásra Dan Brown is ellátogat, sőt még a születésnapját is Budapesten ünnepli.