Dragomán György elárulja, hogyan kell regényt írni

Dragomán György
Vágólapra másolva!
Facebookon árulja el a híres magyar író, hogyan érdemes írni. Az írás feletti örömnél is fontosabb például, hogy legyen kényelmes székünk. Fontos az is, hogy ne rajzolgassunk és ne együnk közben. Még rántott csirkét se.
Vágólapra másolva!

A fehér király és a Máglya szerzője tizennégy pontba szedte útmutatásait azoknak, akik kacérkodnak az írással, de még nem kezdtek bele.

Dragomán György 14 pontban foglalta össze a lényeget Fotó: Polyák Attila - Origo

Tanácsainak az adhat súlyot, hogy Dragomán harmadik regényét 14 nyelvre fordítják le. Az író a Facebookon is aktív magyar írók közé tartozik, bár Lackfi János tempóját azért nem közelíti meg.

Rántás és írás

Dragomán egyik legmeglepőbb és legnépszerűbb posztja az utóbbi hónapokból az volt, amikor arról írt, hogyan készít rántott csirkét gyorsan, mosogatás nélkül. Az író ezzel a kísérőszöveggel tette ki a receptet:

Kitettem már egyszer, de az már régen volt, a FB meg felejt, úgyhogy most itt van újra."

Az írói tanácsok egyébként egy dologban nagyon hasonlítanak a rántottcsirke-receptre: mindkettőről folyton kérdezik Dragománt, ezért osztja meg a "receptúrát" nagyérdeművel a Facebookkon és a honlapján.

Szóval jöjjenek Dragomán György jótanácsai!

Dragomán-könyvborítók Forrás: Magvető - Suhrkampf

Meglepően gyakran fordul elő, hogy azok, akikkel beszélgetek, bevallják nekem, regényt szeretnének írni, és megkérdezik,...

Közzétette: Dragomán György2016. március 9.

Küzdök a fotelben

Dragomán az Origo nagyinterjújában korábban ezt mondta arról, hogyan ír: "Nekem a regényírás kemény munka. Mindig azt szoktam mondani, hogy küzdök a fotelben, ami kicsit viccesen hangzik, de így van.

Írás közben egyszerre gyűlölöm és szeretem a szövegem, de amikor kész, már nem haragszom rá. Most már csak szerelmes vagyok a könyvembe, mert nem kell rajta többet dolgoznom."

Dragomán egyébként előszeretettel oszt tanácsokat kezdő íróknak: egyszer már 13 pontban összeszedte, mit tegyenek a kamaszok, ha írni szeretnének.