Írótanfolyamra küldték a Harry Potter szerzőjét

szépülj, Gazdagság varázsütésre - J. K. Rowling mesés története
Vágólapra másolva!
J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője Twitterén megosztott pár lesújtó-visszautasító hangú levelet, amit a kiadók küldtek neki, pontosabban írói alteregójának, Robert Galbraith-nek, vigasztalandó a feltörekvő szerzőt.
Vágólapra másolva!

Rowling egy lelkes olvasója kérésére posztolta első álnéven írt regényének, a Kakukkszónak szóló visszautasító leveleket.

Az egyik kiadó írótanfolyamra küldte volna Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Rowling többször elmesélte már, hogy a Harry Pottert is számos kiadó visszadobta, mielőtt a Lennon-szemüveges kis varázsló a gyerekirodalom legnépszerűbb figurája lett. Aztán a regényfolyamot mégis több mint 400 millió példányban adták el világszerte - olvasható a The Guardian cikkében.

Megkérdezték Rowlingtól, mi adott neki erőt ahhoz, hogy kitartson: „Nem volt semmi vesztenivalóm, és ez bátorságot adott ahhoz, hogy próbálkozzam” – posztolta.

Amikor Rowling álnéven kezdett publikálni, még több elutasítással kellett szembenéznie. Azóta Galbraith álnéven három sikeres regényt publikált, de az elsőt, a Kakukkszót számos kiadó visszautasította, és

azt tanácsolták Rowlingnak, iratkozzon be egy írótanfolyamra.

Az írónő a posztolt leveleken kitakarta az aláírásokat, mert, ahogy írta, célja az inspiráció, és nem a bosszú volt. Nem mutatta meg a Harry Pottert visszautasító legbrutálisabb hangú levelet sem teljes egészében.

Egyéb tanácsokkal is ellátták Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Azt írta, azért nem tudja az összeset megmutatni, mert „dobozba zárva tartja őket a padláson”, és előbb a Galbraith-leveleket szeretné nyilvánosságra hozni.

A legkedvesebb és legrészletesebb visszautasítás a Constable & Robinson kiadótól érkezett. Amúgy ők ajánlották Rowlingnak, hogy iratkozzon be egy írótanfolyamra. Többek között jó tanácsokkal is ellátták a szerzőt.