Magyarország is díszvendég lesz a pekingi könyvvásáron

könyv, olvasás, olvas, Philip Kerr, Berlin noir, Halálos március, Sápadt gonosztevő,
Philip Kerr, Berlin noir, Halálos március, Sápadt gonosztevő, 2016.08.18.
Vágólapra másolva!
Magyarország a közép-kelet-európiai országokkal közösen kapott meghívást a Pekingi Nemzetközi Könyvvásárra, amelyet augusztus 24. és 28. között rendeznek meg.
Vágólapra másolva!

A Balassi Intézet Publishing Hungary programja révén Magyarország először szerepel Kínában könyvvásáron. A pekingi bemutatkozás célja, hogy erősítse a magyar irodalom ismertségét, megmutassa a magyar könyvpiacon fellelhető kínai szerzőket és felkeltse az érdeklődést a kortársak és a klasszikusok iránt - írta a Balassi Intézet közleményében.

A közép-kelet-európai országok külön csarnokban mutatkozhatnak be a pekingi vásáron.

Magyarország egy 200 négyzetméteres standon fogadja majd a látogatókat,

amely a játék, játékosság és kreativitás hívószavak köré épül, fókuszban a gyerekkönyvkiadással.

A 2016-ban meghalt Kertész Imre és Esterházy Péter tiszteletére külön emlékfal készül, és In Memoriam Esterházy Péter (1950-2016) és Kertész Imre (1929-2016) címmel a két szerző kínai ismertségéről és világirodalmi szerepéről szóló beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők.

A Magyarországon megjelent kínai szerzők műveiből álló könyvkiállítás szintén megtekinthető lesz a vásár helyszínén, és kísérőprogramokkal is készültek a magyar standra. A látogatók például kínai felirattal ellátott magyar filmeket nézhetnek meg, többek között a Magyar Népmeséket és a Liza, a rókatündért.