Megnyitották a magyar csodát Milánóban

magyar pavilon
Vágólapra másolva!
A környezetvédelmi világnapon, június 5-én megtartották a Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának hivatalos megnyitó ünnepségét. A sámándobos pavilon megvalósulásának valamennyi fázisában nem volt mentes a botrányoktól.
Vágólapra másolva!

A kenyér több mint étel, a kultúra része - hangsúlyozta az Életkert Pavilont megnyitó Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette, Magyarországnak van mit megmutatnia: ilyen a vízkincs, a gyógyturizmus és az élelmiszerkincs.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondása szerint a pavilon tematikája az egészséges élelmiszerek és az édesvíz-készlet jelentőségét hangsúlyozza a következő öt hónapban.

A pavilon tematikája az egészséges élelmiszerek és az édesvíz-készlet jelentőségét hangsúlyozza Forrás: www.expohungary.com

Szőcs Géza kormánybiztos emlékeztetett: a "házavató bulit" a környezetvédelmi világnapra időzítették, szombaton pedig a környezetvédelmi kérdések világszerte elismert szakértőinek részvételével rendeznek konferenciát a pavilonban.

Botrányoktól volt hangos

Mi is nyomon követtük a magyar pavilon koncepciójának alakulását, amely többször botrányoktól volt hangos az utóbbi egy évben. Először szakmai szervezetek és komplett építészmérnöki tanszékek határolódtak el a koncepciótól, amelyet az egyik közleményben „giccsbe hajló építészeti paródiának" tituláltak.

Végül maguk a tervezők is megtagadták a saját épületüket Forrás: www.expohungary.com

Végül maguk a tervezők is megtagadták a saját épületüket, mert a megbízó változtatásokat hajtott végre anélkül, hogy erről őket megkérdezte, vagy akár tájékoztatta volna.