Ebben a városban mindenki meztelenül járkál

nudista város
Vágólapra másolva!
Elkészítették a világ első animációs filmjét, amelyben csak és kizárólag fonálból kötött figurák szerepelnek, ráadásul meztelenül. A Nudinits pihe-puha brit városkájában mindenki ruha nélkül járkál, mintha csak nudista strandon lenne.
Vágólapra másolva!

Nyolcéves voltam, amikor anyukám megtanított kötni, és onnantól kezdve nem volt megállás. Folyamatosan kötöttem a pulcsikat, és még a tengerimalacomnak is készítettem egy ruhát, amit aztán nem akart hordani” – mondta Sarah Simi, a rajzfilm rendezője.

A gyerekkor volt a legfőbb inspiráció Forrás: nudinits.com

A cél az volt, hogy jellegzetes brit humorral töltsék meg a különleges technikával készült animációs filmet. Ez maradéktalanul sikerült: A Nudinitsben egymást érik a bájosan erőltetett szóviccek, sokszor szexuális áthallással.

Különleges technikával készült animációs film Forrás: nudinits.com

Woolly Bush lakói mindenesetre úgy élik hétköznapjaikat, mint bármelyik vidéki városka lakói: Földet művelnek, kutyát sétáltatnak, isznak, és persze a világért sem hagynák ki az ötórai teát.

A világért sem hagynák ki az ötórai teát Forrás: nudinits.com

Ám mindezt a ruhaviselés nyűgjétől megszabadultan teszik.

„Azt akartam, hogy érződjön a kézműves jelleg, és minden egyes öltés hozzáadjon a rajzfilm bájához” – mondja Simi.

Érződik a kézműves jelleg Forrás: nudinits.com

A célt teljesítette, hiszen a 22 perces animáció kézműves kidolgozottsága valóban lenyűgöző: Nemcsak az emberek és az állatok, de még a fotelban olvasott napilap és

a járdán hagyott kutyagumi is fonalból készült.

A rendező reméli, hogy sikere lesz a Nudinitsnek Forrás: nudinits.com

Simi bevallottan szerette volna feszegetni a határokat, olyan dolgokat próbáltak fonalból megkötni, amit korábban senki nem tudott volna elképzelni. A rendező reméli, hogy sikere lesz a Nudinitsnek, és sorozattá duzzaszthatják majd a nudista brit városka mindennapjait.

Sorozat is készülhet belőle Forrás: nudinits.com