Fekete Györgyék harmincezerrel kapnak többet havonta

Csorba László; Fekete György alakuló ülés előkészület Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása kulturális vezető múzeumigazgató politikus SZEMÉLY Budapest, 2015. november 11.
Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke (k)
Budapest, 2015. november 11. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke (k) és Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója (j) az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából létrehozott emlékbizottság alakuló ülésén Budapesten, a Terror Háza Múzeumban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A terv szerint 2022-ig minden évben megemelik majd a Magyar Művészeti Akadémia tagjainak életjáradékát.
Vágólapra másolva!

A Kormany.hu-n megjelent módosító tervezet szerint így az MMA rendes tagjai január 1-jétől havi

  • 260 ezer forintot,
  • a levelező tagok pedig 190 ezer forintot

kapnak.

Jövőre többet kapnak az akadémikusok Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kidolgozott tervezetet hétfőig lehet véleményezni. Az előterjesztéshez csatolt hatásvizsgálati lap szerint az MMA-sok életjáradékát évente felül kell vizsgálni annak érdekében, hogy az 2022-re az elérje a Magyar Tudományos Akadémia által az akadémikusoknak folyósított havi juttatás összegét.

Ez most 455 ezer rendes tagoknál, és mintegy 354 ezer forint a levelező tagok részére.

Az előterjesztés az MMA-ban 250 rendes és 50 levelező taggal számol.

Viszi a százmilliókat Fekete György kutatóintézete, de honlapja még nincs

Szombaton közöltünk cikket a Magyar Művészeti Akadémia művészetelméleti kutatóintézetéről, ami Fekete György megfogalmazása szerint jelenleg "jelképesen működik".

A Művészetelméleti és Módszertani Kutatótintézetnek jelenleg hét munkatársa van, akik - ez szintén Fekete megfogalmazása - azt kutatják, hogy mit kell majd kutatni. Az intézetről bővebben itt olvashat.