Leleplezték minden magyar szobrát

minden magyar szobra weiler péter
Vágólapra másolva!
Weiler Péter képzőművész és performer legutóbb azzal borzolta a kedélyeket, hogy személyes határzárat, privát ketrecet húzott maga köré. Most a Parlament előtt leleplezte Minden magyar szobrát. Weiler így segít túllépni Magyarország megosztottságán.
Vágólapra másolva!

Azt nem lehet mondani, hogy túl sok embert érdekelt volna Minden magyar szobrának leleplezése a Parlament előtt. A HVG megörökítette a nagy leleplezést, a videón jól látszik, alig páran értetlenkedtek a közelben.

Íme, Minden magyar szobra Forrás: Origo

Sok szó esik mostanában köztéri szobrokról, melyek heves vitát kavarnak. Weiler egyszer s mindenkorra szellemesen megoldotta problémát. Olyan szobrot alkotott, amely leleplezhetetlen.

Vagyis leleplezte a leleplezhetetlenséget.

Soha nem fogjuk megtudni, kinek a portréját takarja a lepel. Már ha egyáltalán portréról van szó.

A fantáziára felszabadító hatása lehet. „Ez valami modern dolog?” – kérdezi egy pulóveres férfi, aki örül annak, hogy részese volt egy ilyen akciónak.

Mű és alkotója Forrás: Origo

Weiler Péter legújabb fricskája, alkotója szerint,

„A szobor előnye kicsiben-nagyban, hogy egyesíteni tudja a politikai hovatartozás miatt széttöredezett társadalmat, végre összekovácsolja a magyarokat, lehetőséget ad jobb- és baloldaliak számára közös koszorúzásra és ünneplésre. A különböző, korábbi magyar diktatúrák szerelmesei pedig akár egymás mellett állva is fejet hajthatnak éppen annak az egyeduralkodónak, akire gondolnak”- vallja a művész.

Weiler Péter hamarosan turnéra indul a szoborral Magyarországon,

kíváncsian várja a polgármesterek jelentkezését,

akik az ő köztéri alkotásával szeretnék díszíteni városukat.

Muszáj tiltakozni a cinizmus ellen

A művész fontosnak tartja az ilyen akciókat. Legutóbb személyes határzárat, privát ketrecet húzott maga köré, ezzel tiltakozott pár hónapja a Keletiben a kormány menekültpolitikája ellen.

Weiler Péter: "Muszáj valahogy tiltakozni ez ellen a cinizmus ellen" Forrás: Nagyalásonyi Barcza Réka

Akkor így nyilatkozott nekünk:

„Annyira felháborító módon kezeli a kormány a menekültkérdést, hogy úgy éreztem, muszáj valahogy tiltakozni ez ellen a cinizmus ellen. A személyes határzár ötlete véletlen pattant ki a fejemből. A többséghez hasonlóan én is követtem a híreket. Valamelyik ismert politikus beszélt éppen a három védvonalról: a fizikai határzárról, az őrszemekről és a jogi védvonalról, amely kemény szankciókkal sújtja azokat, akik illegálisan lépik át a határt."