Hot Jazz Band - New Orleans Swingfesztivál 2008 A CADILLAC-kel

2008.07.08. 12:37
2908KONCERTFesztivál Színház, 19.30

Annak megfogalmazására, hogy a "hot jazz" stílus mit is jelent pontosan, elég néhány nevet említeni a műfaj néhány jeles képviselője - Louis Armstrong, Benny Goodman, Duke Ellington - vagy szerzője közül - George Gershwin, Irving Berlin, Duke Ellington.


A Hot Jazz Band

A Hot Jazz Band 1985-ös megalakulása óta e stílus egyik legsikeresebb képviselőjévé vált Magyarországon. Zenéjével a 20-as, 30-as, 40-es évek jazz-korszakát, a swing és a dixieland varázslatos hangulatát kelti életre, míg repertoárjukban megtalálható ugyanennek a kornak számtalan magyar szerzeménye is. A több hazai és nemzetközi díjat nyert együttes rendszeresen kap meghívást a jazz őshazájába, az Egyesült Államokba. Előadásait a dallamos, szórakoztató zene mellett a virtuozitás és a sajátos énekmodor teszi még élvezetesebbé. Mostani koncertjükön a Berki Tamás növendékeként végzett fiatal énekesnő, Bolba Éva illetve Louis Armstrong stílusának legjobb hazai imitátora, a produkcióját show-elemekkel is színesítő Papa Fleigh (Forgács László) áll vendégszólistaként a színpadra.

3008FESZTIVÁLFesztivál Színház, 19.30

Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő trombitás-zenekarvezető, Leroy Jones az autentikus louisianai jazz egyik legjelentősebb képviselője. Tízévesen, az iskolai zenekarban kezdett trombitálni, három évvel később pedig már a Fairview Baptist Church Brass Band templomi rézfúvósbanda tagja volt. Pályafutása későbbi szakaszában a jazz legnagyobbjaival dolgozott együtt, mint például Danny Barker, Harry Connick Jr vagy a Preservation Hall Jazz Band. A 90-es évek eleje óta saját zenekarait vezeti, a Müpába az Olaf Polziennel, Bob Culverhouse-zal és Trevor Richards-szal alkotott kvartettjével érkezik. A dobos Trevor Richards neve ismerősen csenghet a Művészetek Palotája közönsége számára: két évvel ezelőtt a Trevor Richards New Orleans All Stars nevű formációjával vendégeskedett nálunk, szintén a New Orleans Swingfesztivál keretében.

Forrás: [origo]
Leroy Jones

Előző
Következő