Időutazás a Hot Jazz Banddel - New Orleans Swing a CADILLAC-kel

Vágólapra másolva!
2908koncert Fesztivál Színház, 19.30"Hot jazz" - hogy mit is takar pontosan a kifejezés, nehéz szavakba önteni, sokkal egyszerűbben megközelíthető a dolog, ha olyan művészek nevét említjük, mint Louis Armstrong, Benny Goodman, George Gershwin vagy Duke Ellington - a műfaj legendát teremtő nagyjait.A stílus egyik legsikeresebb hazai képviselője az 1985-ben alakult Hot Jazz Band. Zenéje szórakoztató, dallamos, kedveli a virtuozitást, mégis hűen adja vissza a 20-as, 30-as 40-es évek jazz- és swinghangulatát. A számos díjjal, elismeréssel rendelkező, Amerikába rendszeresen meghívott társulat már egy éve is nagy sikert aratott a Müpában, az idei, augusztus 29-i fellépésen olyan vendégművészekkel áll színpadra, mint Bolba Éva, aki Berki Tamás növendéke volt, valamint a legjobb hazai Armstrong-imitátorként számon tartott, fellépéseit show-elemekkel színesítő Forgács László, azaz Papa Fleigh.
Vágólapra másolva!
3008KONCERTFesztivál Színház, 19.30

Az elismert trombitás-zenekarvezető, Leroy Jones, az autentikus louisianai jazz egyik legjelentősebb képviselője, idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Tízévesen, az iskolai zenekarban kezdett trombitálni, három évvel később pedig már a Fairview Baptist Church Brass Band templomi rézfúvósbanda tagja volt. Ebben a formációban, főként egyházi ünnepeken szerezte első színpadi tapasztalatait. Később a jazz olyan legendáival is együtt játszhatott, mint például Danny Barker, Harry Connick Jr vagy a Preservation Hall Jazz Band. A 70-80-as években jelentős szerepe volt abban, hogy a rézfós zenekarok ismét nagy népszerűségre tettek szert New Orleans-szerte.

Forrás: [origo]

A 90-es évek eleje óta saját zenekarait vezeti, augusztus 30-án az Olaf Polziennel, Bob Culverhouse-zal és Trevor Richards-szal alkotott kvartettjével érkezik a Müpába. A dobos Trevor Richards neve ismerősen csenghet a Művészetek Palotája közönsége számára: két évvel ezelőtt a Trevor Richards New Orleans All Stars nevű formációjával vendégeskedett nálunk, szintén a New Orleans Swingfesztivál keretében.