Budapest - New Orleans - Budapest

2008.08.25. 11:36
3008FESZTIVÁLFESZTIVÁL SZÍNHÁZ, 19.30

Ahogy az immár hagyományosan lenni szokott, az idei nyár is swingünneppel zárul a Művészetek Palotájában, az őszt most is neves hazai és világsztárok közreműködésével a New Orleans Swing a Cadillac-kel köszönti.
A három napot egy-egy népszerű magyar együttes foglalja keretbe, augusztus 29-én a Hot Jazz Band lép fel, míg augusztus 31-én a Benkó Dixieland Band áll színpadra. A második estére, augusztus 30-ra pedig egy igazi világsztár érkezik a Fesztivál Színházba, egy élő legenda, az autentikus lousianai jazz egyik legjelentősebb képviselője, Leroy Jones személyében. Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő trombitás-zenekarvezető tízévesen, az iskolai zenekarban kezdett trombitálni, három évvel később pedig már a Fairview Baptist Church Brass Band templomi rézfúvósbanda tagja volt. Később a jazz legnagyobbjaival dolgozott együtt, mint például Danny Barker, Harry Connick Jr. vagy a Preservation Hall Jazz Band. A 90-es évek eleje óta saját zenekarait vezeti, a Müpába az Olaf Polziennel, Bob Culverhouse-zal és Trevor Richards-szal alkotott kvartettjével érkezik.

1109koncertFesztivál Színház, 19.30

A Művészetek Palotájában szeptember 11-én fellépő Matthias Goerne korunk egyik legkeresettebb sztárbaritonja. Az 1967-ben született német művész többek közt Dietrich Fischer-Dieskaunál és Elisabeth Schwarzkopfnál tanult. Szakmai népszerűségét széles repertoárjának, bársonyos hangjának, a művek érzelmi és dramaturgiai átélésének köszönheti. Ezekről az erényekről már 2003-ban megbizonyosodhatott a hazai közönség, mostani budapesti koncertjén pedig különösen érvényesülhetnek, hiszen három dalciklust ad elő: Sosztakovics Michelangelo-versekre komponált szvitjét, Beethoven C.F. Gellert verseire írott ciklusát (op.48) és Mahler Gyermekgyászdalait.

Forrás: [origo]


Előző
Következő