Ilyen egy igazi tökfej

2014.10.31. 09:50

Azoknak, akik október 31-én partira hivatalosak, már biztosan megvan a jelmezük, míg a többiek valószínűleg magasról tesznek az egészre, pedig álarcot húzni a halloweeni és a farsangi időszakon kívül is kifejezetten jó móka lehet. Ráadásul ma már egy-egy különleges, saját készítésű, tehát garantáltan egyedi maszk is néhány ezresből kihozható.

Ahhoz, hogy oroszlánná, töklámpássá vagy éppen birodalmi rohamosztagossá váljunk, nem kell más, csak papír, olló, ragasztó, festék és egy nyomtató. A Wintercrofton ugyanis bárki megvásárolhatja magának a kiszemelt álarcot, letöltheti a használati utasítással ellátott sablont, és hozzáláthat a 3D-s maszk elkészítéséhez. Innentől már csak a fantáziánkon és kézügyességünkön múlik, hogy mennyire leszünk elégedettek a végeredménnyel, de az alkotás öröme mindenkit garantáltan kárpótol.

Ilyen egy igazi tökfejForrás: Wintercroft

Az ötlet a szenvedélyes művész, Steve Wintercroft fejéből pattant ki, amikor sokadjára kellett halloween-kosztümöt készítenie. „Leültem egy rakás régi kartonpapír, egy tekercs szigszalag, egy olló és egy csésze forró tea mellé, egy órával később már el is készült az első álarcom. A célom az volt, hogy olyan maszkot készítsek, amihez fel tudom használni a feleslegessé vált papírt” – írja Steve a honlapján.

Alkalmazott művészet

Steve álarcai olyan jól sikerültek, hogy egy lelkes társaság évről évre ezekben a maszkokban járja a zenei fesztiválokat. A Kafka Projekt célja, hogy átmenetileg bárki olyanná válhasson, amilyenné mindig is szeretett volna. A csapat legutóbbi, lettországi kalandjáról kisfilm is készült:

Ha valakiben még ezek után is kétségek merülnek fel Steve Wintercroft maszkjait illetően, az vessen egy pillantást a Fearless és a Gold and Grit fotósorozatára:

A bukósisakot azért nem helyettesítik a maszkokForrás: Gold and Grit Photoraphy

 

A mezei nyúl és a róka törzshelyeForrás: Gold and Grit Photoraphy

 

A róka és a nyuszi farkasszemet nézForrás: Gold and Grit Photoraphy

 

A legapróbb részlet is a helyénForrás: Fearless Photography

 

Jól áll a maszkoknak az erdőForrás: Fearless Photography

 

Szükségük is van a bátorságukraForrás: Fearless Photography