péntek

23
OKT
KONCERT A38 HAJÓ (XI., PETŐFI HÍD BUDAI HÍDFŐ) 22.00

Kovács Kati koncertet ad az A38 Hajón, senki sem gondolta volna, mégis megtörténik, huszonéves fiatalok őrülnek meg a hatvanas éveiben járó énekesnőért. Ez a Brékcsokkerz kollektíva érdeme, akik rábeszélték a művésznőt, hogy a nemrég alakult funkzenekar, a Qualitons kíséretében elevenítse fel régi dalai közül a kevésbé ismerteket. Az esemény az ún. Magyar bulik folytatása, amelyek kezdetben nem élőzenés produkciók voltak (szemben a mostanival), ám szintén nemzeti ünnepek környékén rendezte meg ugyanez a csapat azzal a céllal, hogy egy vidám este keretében gondoljuk újra (zenei) hagyományunkat. A hosszú hétvégén a legünnepibb program a II. Kelet-európai Buli, minden tétovázás nélkül állíthatjuk ezt. A jegy ára 2900 Ft (elővételben 2500 Ft)  Kedvcsinálünak hallgasd meg dj Suhaid Kovács Kati-mixét. Olvasd interjúnkat Kovács Katival!


23
OKT
SZÍNHÁZ NEMZETI SZÍNHÁZ (IX., KOMOR MARCELL U. 1.) 19.00

Pár nyári szentendrei előadás után hivatalosan kőszínházi körülmények között október 23-án, az állami ünnepen mutatja be a Nemzetibe szegődött junior csapat az újragondolt Bánk bán-t. A dráma unásig ismert nemzeti klasszikus, kötelező darab nemcsak az iskolában, de a nemzet teátrumában is. Alföldi Róbert rendező a kezdő kollégák friss ötleteire építve próbált életet lehelni a halott anyagba. A kész előadás seregnyi improvizáció és együttgondolkodás eredménye, és letagadhatatlanul magán viseli a fiatal kollégák kézjegyét. A meghökkentő díszlet szintén felrázza a nézőt: a színészek néhány jelenetet egy nagy üvegmedencében ülve töltenek. A kérdés csak az, hogy ha medence kell ahhoz, hogy feldobja a drámát, akkor miért ezt kell választani? A stáb remek: Szabó Kimmel Tamás, Makranczi Zalán, Stork Natasa, Bánfalvi Eszter, Mátyássy Bence vonulnak fel a főbb szerepekben.


23
OKT
KONCERT GÖDÖR KLUB (V., ERZSÉBET TÉR) 21.00

A Ludditák a honi szcéna legmeglepőbb női formációja, magját két odamondogatós hölgy alkotja, a Fiáth-nővérek (Titanilla és Marianna). Humoruk és lényeglátásuk félelmetes: találó sorokban dolgozták fel a magyarországi valóságot, miközben úgy ropogtatják a rímeket, mint dalaik hősei a szotyolát. Mit gondoltok, mit csinálnak a nemzeti ünnepen? A Kutya Vacsorája és a Sajnos Batár zenekarok társaságában a Gödörben ünneplik a forradalmat. A koncert ingyenes.