Már a nyitónap is nagyon erős a Balaton Soundon, Zamárdiban. Világsztár fellépők, hullámzó Balaton, csapató-verető, fürdőruhás, önfeledt fesztiválozók. Így telt első nap.

00:01
Hajnalig tart a buli

Látták, hogy holnap kik lépnek föl, látták? Mi láttuk és holnap élőben is látni fogjuk.

23:35
Buddy a tömegben

Telekom Buddy-t nem találtuk meg a Macklemore-buli alatt. Ami nem is csoda, mert elképesztő tömeg gyűlt össze az amerikaiak eklektikus Nagyszínpad-repesztő szeánszára. Buddy-t amúgy utoljára pont akkor láttuk, amikor egy lány érzékenyen megérintette a tenyerével. A fejénél. Azóta viszont néma csönd. Hova tűnt Buddy??? Segítsetek!

Telekom BuddyForrás: Origo

Támogatott tartalom.

23:29
Gyanúsan sok a belga

Senki nem fogja elhinni immáron, hogy nem Belgium országimázs kampánya zajlik a Soundon, amely egyfajta bocsánatkérés a csúnya zakóért. Mi azonban folyamatosan belgákba botlunk. Itt vannak ezek a srácok, akik már harmadik alkalommal soundolnak. Nekik mindegy, hogy mi szól. A helyszín és a magyar csajok szépsége elviszi a hátukon a jókedvüket. Ezúttal hívnánk fel a figyelmet arra, hogy magyar fesztiválozók is járuljanak tudósítóink színe elé.

Balaton SoundForrás: Origo
23:08
Már megint a belgák

Valószínűleg nem hiszik el nekünk az olvasók, de a véletlen úgy hozta, hogy pont egy belga fiúcsapatba botlottunk. Akik egyébként - a változatosság kedvéért - először járnak a Soundon. Úgy hallották - szintén belga barátaiktól -, hogy jó hely a Balaton Sound. Azt mondják, eddig nem csalódtak. Lassan gyanakodni kezdünk, hogy a Sound reklámbüdzséjének legnagyobb százaléka Belgiumra ment el.

Belga bulizókkal barátkoztunk a Balatonnál.Forrás: Origo
22:57
Érzelmes sanzon, súlyos rap, diszkósláger és dubstep büntetés

Macklemore és társa, Ryan Lewis vastagon tolják az eklektikát. Az egyszeri fesztivállátogató könnyen eshet zavarba, mert hirtelen nem tudja, hogy éppen világbéke-üzenetbe burkolt Amerika-imádó kódolt üzenetet kap az ABBA-jelmezbe öltözött Macklemore-tól, vagy egyszerűen csak önironikusak. A közönség ezen nem annyira filozofál. Helyén kezelik a fiúkat, legalábbis nem próbálják őket annyira komolyan venni, mint gyanútlan tudósítónk. Érzelmes sanzon, súlyos rap, diszkósláger és dubstep büntetés egymásután - mindegy mi szól, hatalmas az ováció. Egyértelműen a Sound eddigi sikerbulijáról van szó. Bár az is igaz, hogy ez még csak az első nap.

22:34
Teljes extázis

Macklemorékat nem nagyon érdekelte, hogy első nap van, hogy nem melegedett be mé a közönség, hogy még csak most érkeztünk, akkora bulit csapnak, hogy a ma estére még a zárónapon is emlékezni fogunk.

21:54
Itt van a kislánya is, micsoda sztorit mesél róla!

Két szám között dumál Macklemore a közönséghez. Nemrég született a kislánya, ő is itt van, Állítólag Budapesten szólalt meg először, legalábbis ezt mondja. Meg azt, hogy nem apa és nem anya volt az első szava. A nagy kék szemeivel  az apjára nézett és azt mondta, "thrift shop".

Erre megszólal a megagigasláger, hatalmas őrjöngés közepette.

21:45
Budapest a kedvenc országa

Azt mondja Macklemore, hogy

Budapest a következő kedvenc európai országa.

És lenyíratta a haját. Már nincs hátranyalva. Néhány millisre ledózeróltatta.
21:39
Jelentősen nagyobb a tömeg

Hölgyeim és Uraim, a Nagyszínpad.

Tömeg, de mekkora!Forrás: Origo
21:38
Magyar mezben a Nagyszínpadon a világsztár

Hatalmas pukkanással fémjelzett piroeffektus után a színpadra robban Macklemore, aki kedves gesztusként jól megszokott fehér atlétája helyett ezúttal a magyar fociválogatott hivatalos mezében rappel. Óriási ováció a jutalma.

Ezt mondja:

Hungarian people are very, very, very good.

21:35
De miért sikítottak?

A Nagyszínpad előtt? Igen, azért, mert Macklemore & Ryan Lewis elkezdte.

21:34
Fújják a bubikat a lányok

Az egyik drogérialánc munkatársainak csupán egyetlen feladata van: habpartyba hívni a kószáló fesztiválozókat. Meg szappanbuborékokat fújni.

Bubik.Forrás: Origo
21:23
Ezt most csak úgy. Mert szép.
Naplemente. Fények. Balaton. Sound.Forrás: Origo
21:11
Boldog születésnapot!

Képünk hőse 18. születésnapját ünnepli a Balaton Soundon az egyik barátnőjével. A Punnany-koncerten találkoztunk vele, de ő igazából dárenbéz rajongó.

Ünnepel. Mi is Őt!Forrás: Origo
20:56
Már itt van a Telekom Buddy is!

Ma még csak tesztelik, bár a fesztiválozók már megismerik, nem véletlenül, a soproni VOLT Fesztiválon, a múlt héten a közönség kedvencei voltak a cirkáló Buddyk. Ha nem tud jönni Zamárdiba, bátran próbálja ki!

Már ismerkedik a helyszínnel a Buddy.Forrás: Origo

 Támogatott tartalom.

20:26
Kerekesszékes srácot emeltek a magasba a koncerten

A Punnany Massif alatt. Ezzel megismétlődött a tavalyi megható jelenet, amikor a Wellhello koncerten történt hasonló, a VOLT Fesztiválon.

Figyelnek egymásra a fesztiválozók.Fotó: Szabó Gábor - Origo
20:03
Sört kaptunk ajándékba német zöldségesektől

Mario és haverja németek. Kecskeméten élnek már 8 éve, ahol egy zöldséges bizniszt csinálnak. Németországba importálják a magyar roppanóst. Nem nagyon értik, hogy mi a fenéről hablatyol a Punnany, de "érezzük azt, hogy a világról és a szeretetről énekelnek". Bár különösebben nem bírják Pécs nagyköveteit, a magyar csajokat viszont nagyon - úgyhogy itt vannak. Tudósítónkat kedvességéért meglepték egy doboz sörrel.

Közben a Punnany: "nem csak egyedül te vagy ezen a világon". Marioék pedig egy doboz sörrel szegényebben eloldalogtak.Forrás: Origo
19:48
De mi van a fürdőnadrág alatt?

Szemfüles tudósítóink egy érdekes jelenségre figyeltek fel - tulajdonképpen a Balaton Sound égető zokni-szandál problémájára. Vajon a férfiak miért hordanak alsógatyát a fürdőnadrág alatt? Megkérdeztünk egy (meglepetésünkre) belga fiúcsapatot, akik azt válaszolták, hogy sokkal kényelmesebb érzés így. Nem tisztább és szárazabb, hanem kényelmesebb. Egyelőre még nem hisszük el ennek a praktikumát. 

Nekik jó így. Ön hogyan hordja?Forrás: Origo
19:45
Nem dobálnak söröket

Oké, a harmadik szám a Hétköznapi Hősök - végre a tömeg is beindult. És, ami jó hír: egyelőre nem jelent még meg a szörnyű fesztiválszokás, vagyis a tömegbe elhajított felmelegedett sör.

19:43
Színpadon a Punnany

Kis szőke neked csak a vessző kell - A Punnany Massif gyakorlatilag megnyitotta az idén 10 éves Balaton Sound Nagyszínpadot. Legalábbis az ő koncertjük az első, ami vaksötétben derengő lámpakörteként magához rántja a részegen keringőző kis fesztivál-muslincákat. A Változások c. részleges alkotói visszavonulásukat megéneklő dal után rögtön egy fesztiválhimnusz, a Kopóggyá csendül fel. Innen jelezzük, hogy Felcser Máté mikrofonja nem szól olyan jól, mint Wolfie-é.

12