Parádés örömünnep, körbe-körbe szaladgálás a Szigeten

2016.08.12., 16:45
rendezés

Semmi sem tarthatta vissza az angol énekes-dalszerzőt, John Newmant attól, hogy fellépjen a Sziget 1. napján. Múlt héten jelentette be, hogy négy évvel az első tumor eltávolítása után újra agydaganattal küzd. A jövő évet ezért teljes mértékben a gyógyulásra szánja, műtét, kemoterápia és sugárterápia is vár rá, szóval valószínűleg egy jó ideig nem láthatjuk színpadon majd. Ma viszont mindent beleadott, imádta a közönséget, és fordítva. De itt volt a szintén közönségkedvenc Bastille és a harminc éve zenélő Manu Chao - a parádés előadásuk visszahozta az igazi, régimódi, nagybetűs fesztiválhangulatot. Percről percre közvetítettük a Sziget pénteki napját.

Origo
23:12

Örömünnep volt ez, a javából

Véget ért az idei Sziget eddigi legszimpatikusabb és legjobb hangulatú örömünnepe, Manu Chao és társai koncertje. Szemlátomást ezen az estén nem a zenészek kedve és hangulata, hanem a Sziget által vállalt 11 órás elhalkulás jelentette a koncert végét. A zenekar tagjai tagadhatatlanul nehezen engedték el a néhány tízezres közönséget, hosszú percekig integettek a tönegnek. Az emberek egymásba karolva, körbe-körbe szaladgáltak. Péntek estére visszatért a nagybetűs, vastagon szedett, régimódi fesztiválhangulat a Hajógyárira. Bízunk benne, hogy ezzel a lendülettel vághatunk neki a hétvégének a kontinens egyik legnagyobb tömegbuliján.

Origo
23:03

Még mindig nyomják

A rock örök és elpusztíthatatlan. A ska viszont elpusztíthatatlanná tesz.

Origo
22:58

Nem tudnak elszakadni egymástól

Manu Chao és barátai előadása egy örömünnepbe oltott performanszba fullad lassan. Közönség és zenekar tökéletes egymásra hangolódása.

Képtelenek búcsúzni. A tömeg ezt nem bánja.

Még akkor sem, amikor 19-re húz lapot az öreg forradalmár és kis felkelő csapata.

Rihannát beíratnánk egy Manu Chao-féle OKJ-s koncertező gyorstalpalóra, hogy elsajátíthassa az alázat és az örömzenélés alapjait.

Origo
22:56

Ahol a wifi, ott az ember

Itt éppen a Telekom helyszínén gyülekeznek átszellemülten a Szitizenek. 

Vajon erre vannak izgi pokémonok?Forrás: Origo
Origo
22:54

Még szerencse, hogy nem lesz már semmi a Nagyszínpadon

Még jó, hogy nem jön senki Manu Chao és zenekara után, mert ennél nehéz lenne jobb bulit csinálni, írja tudósítónk. Úgy tudjuk, Rihanna sem ugrik be. 

Origo
22:47

Az unikornis zenét hallgat

Légy Te is unikornis: hallgass jó zenét plüssállatnak öltözve.

IdillForrás: Origo
Origo
22:43

Jó-ojójojó

Tízezrek ordítják ezt a szalonforradalmár világfelszabadító "Rainin in Paradize" c. száma közben. Manu Chaónak (megint) sikerült, ami egy (éppen) feleennyi idős világsztárnak egy nappal korábban nem: fesztiválhangulatot hozni a Szigetre. Ha mi fesztivált szerveznénk, elsőként gondolnánk rájuk a headlinerek között. Ráadásul most végre gond nélkül válthatnak világot: nem fújja el semmilyen vihar a bulit, mint az emlékezetes néhány évvel ezelőtti koncerten ugyanitt. Vivá la legalizáción!

Origo
22:29

A buli a tetőfokára hág

Előbb a Clandestino volt műsoron, most a Rainin in Paradize-t halljuk.

Origo
22:20

Manu Chao szívverését hallgatjuk

Manu Chao szó szerint szívből zenél: a mellkasához ütögeti a mikrofont, aminek olyan hatása van, mintha a szívverését hallgatnánk.

Origo
22:12

Végre van hely rendesen bulizni

Hihetetlenül szórakoztató a show, nincs olyan láb jelenleg a Nagyszínpad közelében, amelyik ne járna ide-oda, ne pattogna, ne emelkedne a magasba ritmusra. Mivel szellősebb a tömeg tegnaphoz képest, ezért hatalmasat tud bulizni a tömeg, és hely is van hozzá. Rengetegen buliznak!

Origo
22:08

A környezetvédelemről beszélt az aktivista

Megtudtuk, hogy a picit izguló aktivista hölgy a környezetvédelem fontosságáról beszélt, és a show része volt. A környezetvédelem fontos. Ezt kár lenne tagadni!

Origo
21:56

Összehasonlíthatatlan a hangulat a tegnapival

Manu Chaón mindenki ugrál, táncol, énekel, még a leghátsó sorokban is. Összehasonlíthatatlan a hangulat a tegnapi Rihanna-koncertével. 

A rózsaszín unikornis is ropja

Origo
21:48

Nincs tömegnyomor Manu Chaón

Egyelőre úgy tűnik, a közönségnek a Bastille volt a headliner, Manu Chaón kicsit kevesebben vannak - igaz, ez még így is rengeteg, de legalább nincs szardíniakonzerv érzésünk a Nagyszínpad előtt.

Origo
21:45

Ő is kapott akkora tapsot, mint a Bastille

Egy ismeretlen úriember mászta meg a Nagyszínpad mögötti hangszóró tornyot a Bastille koncertje alatt, még Dan Smith is azt üzente, hogy pacsi neki. A biztonságiak nem voltak ilyen elnézőek, és letessékelték a magasból.

Origo
21:40

Manu Chao merészen időben kezdett

Jó estét kívánok! - ordította így magyarul a mikrofonba Manu Chao, aki elkövette azt a bravúrt, hogy tűpontosan kezdett. Egy civil szervezet képviselője felment közben köszönteni a közönséget angolul és magyarul, majd felszólította a Sziget látogatóit, hogy álljanak ki a demokráciáért. Sajnos nem rutinos nagyszínpados szónok volt a hölgy, így nem lehetett érteni, hogy kit képvisel és miért.

Origo
21:33

Én. Szív. Husi.

Forrás: Hankó Viktor
Origo
21:24

A Bastille is üzent a szigetezőknek

Hello Bastille! ?????? #bastille #sziget2016 #sziget #szigetfestival #budapest #hungary #festival

Sziget Fesztivál (@szigetofficial) által közzétett videó,

Origo
21:13

It's my life

Breaking: szaporodnak a hordón ugrálók! Már hárman vannak. A háttérben Bon Jovi szól. Erősen újragondolt verzióban.

Kezd elfajulni a buliForrás: Origo
Origo
21:10

Sokkal jobb repülni

A drága Szitizenek valami miatt sokkal jobban érzik, ha valahova felmászhatnak. Legyen az hordó vagy a sült húsos előtti asztal. Ha csak fél méterrel vagyunk a föld felett, már boldogság van.

Külön felhívnánk a figyelmet a srác hátizsákjáraForrás: Origo

 

Már asztalon táncolás van!Forrás: Origo
Origo
20:58

Erre megérte várni

A Bastille természetesen csak a koncert legvégén nyomta el legnagyobb slágerét, a Pompeii-t. A közönség reakciójából kiindulva sokan csak ezt a számot várták. Az üdvrivalgást a frontember, Dan Smith, megint egy köszivel fogadta. Ez már a sokadik volt a koncerten, és nem is értjük, hogy tudja ilyen profin kiejteni az "ö" betűt, mindenesetre innen is gratulálunk neki.

Origo
20:44

Tudósítónknak már jó napja volt

Ön is ült már bele milliónyi, selymesen simogató Miki egér tenyérbe? NEM??? Na, ezt itt most megteheti. Mondanánk, hogy mire hasonlít az élmény.... De valójában nem hasonlít semmire. Ez AZ élmény.

Ha teheti, próbálja kiForrás: Origo
Origo
20:32

A Bastille is emlékezik

John Newman után egy másik nagyszínpados fellépő, a Bastille is megemlékezett Dan Panaitescuról, a Sziget autóbalesetben meghalt programszervezőjéről. A Flaws cimű számukat ajánlották neki.

Origo
20:25

Ez az egyik legmenőbb dolog a Szigeten

A súlyosan beteg gyerekeket táboroztató Bátor Tábor önkéntesei is itt vannak a Szigeten! Boritól és Nóritól pólókat vehetünk, amelyeken magyar zenekarokról készült festmények és idézetek vannak. Így is lehet segíteni, és még menő pólónk is lehet!

Egy igazán különleges szuvenír a SzigetrőlForrás: Origo
Origo
20:18

Mi ez a cirkusz?

A Vándor Vurstli előtt mindenki kipróbálhatja magát artistaként. Persze csak a kevésbé balesetveszélyes műfajokban.

Nem csak gyerekeknekForrás: Origo
Origo
20:08

A legfiatalabb fesztiválozó?

Nem lehet elég korán elkezdeniForrás: Origo
Origo
20:01

Ezek készültek!

A Bastille a sziasztokot és a köszit is tudja magyarul. Hiába, nem most járnak először az országban. Sőt, a rajongóknak jó hír, hogy új számokat is ígértek a koncertre második albumukról, amely szeptemberben jelenik meg.

Nézőkből nincs hiányForrás: Origo
Origo
19:51

Internet nélkül, szabadon

Nincsen internet, mert túl sok az ember a telt ház közepette? Hát naná! Ne a vacak képernyőt bámulja, hanem inkább élvezze a rendezvényt. Szerezzen új barátokat, új lájkok és pokémonok helyett. Legyen együtt. A többiekkel.

Origo
19:43

Így üzent John Newman a Szigetnek

A brit énekes-dalszerző a csalódást keltő Rihanna után visszahozta a bizodalmunkat a világsztárokban. Üzent is a fesztiválozóknak.

Please welcome John Newman! @johnnewmanmusic #sziget2016 #szigetfesztival #szigetfestival #johnnewman #budapest #hungary #festival

Sziget Fesztivál (@szigetofficial) által közzétett videó,

Origo
19:35

A tömeg őrjöng, a Bastille elkezdte

A zenekar onnan kapta a nevét, hogy Dan Smith, az együttes alapítója és énekese 1986. július 14-én, azaz a Bastille ostromának évfordulóján született. Most visszafogott a kezdés. Bezzeg a közönség.

Origo
19:31

Várjuk a Bastille-t

A közönség már eksztázisban a Nagyszínpad előtt. Ennyi boldog embert!

Origo
19:27

Félelmetes harcok az egyik helyszínen

Van, akinek a szórakozásról, de van, akinek sokkal inkább az agyvérzésig tartó küzdelemről, 49 lépéses stratégiák felállításáról szól egy fesztivál.

Ilyen embereket nézne?

Van rá lehetőség a Szigeten! Ne féljen, teljesen szelíd, jámbor emberek. És nem harapnak. Sőt! Ők is szeretik a sört!

SörsakkForrás: Origo
Origo
19:23

Babzsákban klasszikusokat hallgatni sörrel

Megunta a rockot, a popot, a technót, a világzenét, a skát, a hiphopot? Akkor még mindig van hová menekülni! Finom masszázs az agynak, gurgulázó udvarlás a léleknek: ezt tudja a szimfonikus zene. Babzsákban feküdni, klasszikusokat hallgatni...

Mi kellhet még? Mondjuk sör. Az igaz...

Totális relaxForrás: Origo
Origo
19:18

Kellemes az idő, még mindig süt a nap

Már nem tapasztaljuk a kellemetlen jelenséget, hogy pillanatok alatt nagyon hideg lehet. Oké, nyilván nincs kánikula, de kellemes az idő. Persze éjszakára, hajnalra érdemes pulcsit, kabátot hoznia annak, aki nem szigetlakó.

Origo
19:06

Most pedig a zászlóké a főszerep

A Nagyszínpad előtt éppen ez történik.

Forrás: Origo
Origo
19:04

John Newman elérzékenyülve búcsúzott

Vége a koncertnek, a fiatal énekes-dalszerző és csapata hosszasan búcsúztak a színpadon a lelkes közönségtől, tudósítónk szerint láthatóan elérzékenyült, reméljük, a sok szeretettől, amit kapott. Hajrá, John, várunk vissza!

Origo
18:57

Süsü, a sárkány a Nagyszínpadon!

Newman lesétált a színpad elé, és a közönséggel pacsizott. A biztonságára vigyázó szigorú őröket észre sem lehetett venni, olyan kedvességgel és természetességgel ment oda a rajongókhoz.

Valaki közben egy Süsü plüsst dobott a színpadra.

Origo
18:54

Szeress újra!

Szól Newman másik világslágere, a Love Me Again. A közönség nem újra szeret bele, hanem még mindig imádja, egyre jobban!

Origo
18:52

Ez miért nem olimpiai sportág?

Az Afro-Latin-Reggae faluban lőttük a képet erről a tehetséges fiatalemberről, akinek mi egyből odaadnánk az aranyérmet, írja tudósítónk. De igazság szerint mi már több hasonló ügyes fiatalt láttunk itt, a Szigeten, szóval ebből szétlövés lenne. Vagy szétkötelezés. Vagy ilyesmi.

Csak ügyesen!Forrás: Origo

 

Így!Forrás: Origo
Origo
18:47

Emlékdalt énekel a gyászoló John Newman

Dan Panaitescu a Sziget nemzetközi programszervezője volt, szűk egy hónapja halt meg autóbalesetben. John Newman neki énekel, azt mondja, három napja írta, Panaitescu tiszteletére. 

Origo
18:44

A gyerekekre a mama vigyáz, mi bulizunk!

Tudósítónk kedves ismerősökkel találkozott a VIP-ben. Marcsi és Geri önfeledten indultak a ma esti bevetésre, az ifjú házaspár mindkét gyereke az anyósnál van, ő vigyáz rájuk. Hálásak vagyunk a kedves mamának, nem csak ők, mi is! A fiatalok dicsekedtek, hogy a hétből két egész napot itt tudnak tölteni a Hajógyárin. Jó bulit, srácok! A gyerekekkel meg minden oké lesz, a nagymama elkényezteti őket, hiszen ez a dolga.

Origo
18:38

Az utolsó pántot is leugrálhatjuk a gatyánkról, itt is

Zumba Zoli izzasztja a tömeget a Varázslatos Tükörnél. Úgy, mintha amúgy nem lenne épp elég lehetőség az utolsó pántot is leugrálni a gatyánkról valamelyik koncerten. Az Update-univerzum számára ez intő jel:

égető az igény a mozgásra itt is.

Hátha egyszer még a Fitneszpápa is itt lesz majd egy saját dedikált dühöngővel. Annyira jó lenne!

Forrás: Origo
Origo
18:34

Hatalmas bendőjű halat láttunk

Az alábbi bibliai erejű festményt az Art Zone-ban találhatjuk. Figyelemre méltó a Szigetet Jónásként bendőjébe nyelő hal többrétegű, mindmáig fel nem fejtett motívuma.

Hamm!Forrás: Origo
Origo
18:32

John Newman: Sziasztok, Szidzsetlakók!

John Newman valószínűleg nagyon szeret minket, elmondta, hogy többször járt már Magyarországon - legutóbb tavaly, a VOLT Fesztiválon -, és a magyarok mindig nagyon kedvesek vele. Aztán üdvözölte a

Szidzset

lakóit is. 

Origo
18:30

Annyira cuuuuki!

John Newman több koncertező szerint

irtó cuki.

Tudósítónk úgy látja, a fehér zokni, fekete lakkcipő kombinációt választotta a mai műsorhoz. Még mindig jobb, mint a zokniszandál. Különben is, kellemes soulos hangja miatt még talán azt is megbocsátanánk neki.

Origo
18:05

Slágfertig srác ez a haver, na!

Erősen tévednek mindazok, akik azt hiszik, hogy Telekom Buddy csak vedelni és csajozni jár a fesztiválokra. Nem véletlenül ilyen slágfertig, slank srác ez a Buddy. Ha ugyanis úgy adódik, akkor bátran beáll zumbázni, sportolni, izzadni és az egészségért aggódni. Általában pedig igen: úgy adódik.

Telekom Buddy.Forrás: Origo

 Támogatott tartalom.

Origo
18:01

Slash itt van a Szigeten, őrület

Igen, ő az! Slash! Zöld cipőben hódít. A két koncert közötti ínségesebb időkben pedig roma dizájnercuccokat árul a Szigeten. Hiába, na! Több lábon kell állni, ez tény.

Slashnek öltözött. Jól csináltaForrás: Origo
Origo
17:55

Mi már tudjuk a jövőt. Kár, hogy tegnap nem tudtuk

Mekkora szerencsénk lett volna tegnap, ha valamivel előbb találkozunk ezzel a kedves jósnővel, talán elkerülhettük volna az esti nagyszínpados "zakót". Sebaj, elmondása szerint tudósítónk nyílt szívű, kedves fiú. Mondjuk ez még nem garantálja a ma esti jó bulit, de legalább ennyivel beljebb vagyunk.

Kedvelte tudósítónkatForrás: Origo
Origo
17:51

Hölgyeim és uraim: John Newman!

A világsztár lehet, hogy ismét agytumorral küzd, de ezt senki nem hinné el, olyan energiával kezdett bele a Give Me Your Love-ba, talán leghíresebb slágerébe a Nagyszínpadon. Hajrá, John!

Forrás: Origo
Origo
17:45

Most akkor jöjjenek a habpartis képek

Amíg jó az idő. Azért már hűl.

Forrás: Origo

 

Forrás: Origo

 

Forrás: Origo
Origo
17:35

Önnek befonták már?

Sorban állnak az ingyenes hajfonásért a lányok a Hungarikum Faluban.

Forrás: Origo
Origo
17:32

Ez a férfi úgy érezte, ez lesz a megfelelő ruha mára

Nem öltözködött rétegesen, az biztos. 

YMCA - kiáltott fel kolléganőnk a fotó láttán.

Hey, brotherForrás: Origo
Origo
17:28

Everybody, come on, gyere!

Ez a legfőbb instrukciója a tánctanárnak az Afro-Latin-Reggae faluban. Mennek is!

Legyen tánc! Van.Forrás: Origo
Origo
17:24

Kamarás Iván faarccal tűrte

Azt, hogy rendbe hozzák a borbélynál. Meg azt, hogy mindezt fotósok hada rögzítse. Ön is ilyen keményen szokott nézni, miközben csinosítják?

Iván borbélynálForrás: Origo
Origo
17:18

Levente megőrült a Nagyszínpadon

A Bohemian Betyars énekese úgy fordult ki magából a koncert végén, hogy öröm volt nézni, csúszott-mászott, és a végletekig hergelte az örömmámorban csápoló Szitizeneket. Teljes eksztázis közepette búcsúztak a hálás közönségtől. Valaki elküldi Rihannának a felvételt a koncertről?

Szűcs Levente frizuráját kedveltük.Forrás: Origo
Origo
17:15

Durrantsd be, durrantsd be gyorsan, gyerünk!

A Szigeten is be lehet durrantani a bedurrantanivalót. Aki izmosodni akar az esti buli előtt, keresheti a Sport tv kihelyezett gyúróközpontját, ahol már most feszülnek az izmok és koccannak a fogsorok.

Segítség, nem merek leugrani!Forrás: Origo
Origo
17:10

Lassan búcsúznak a betyárok

A Nagy-Szín-Pad 2016 győztese, a Bohemian Betyars csinálja a hangulatot 16 óra óta a Nagyszínpadon, de már a fináléba fordult a műsor. 17:45-kor pedig jön a nap hőse, John Newman, akit nagyon várunk, és jó egészséget is kívánunk neki egyben.

Origo
17:08

Jaj, de csípi a szememet

A változékony idő ellenére a habpartinál tüzesre pörög a mókavonat, bár azért vannak, akik küszködnek az elemekkel, tudósítónknak volt, aki azt mondta, csípi a szemét ez a hab. Kedves Szitizen, jobban kell vigyázni, nem szabad hagyni, hogy szemen fröcskölje az embert a vele szemben levő.

Fotósunknak például a kisasszonyok örömmel pózoltak, nekik nem fájt a szemük. Bár hunyorognak, de feltételezésünk szerint ez csak a nap miatt voltForrás: Origo
Origo
17:00

Öltözzenek rétegesen, Szitizenek!

Csalóka az időjárás, az egyik pillanatban még leolvad az emberről a nadrág, és úgy érzi magát, mintha ő lenne egy dezodorreklámban a rossz példa szerepét alakítő statiszta, utána viszont olyan hideg lesz, hogy pulcsiért és kabátért reszket érzékeny szervezetünk. Ha esetleg nincs jegye, vagy van, de megbetegedett, és nem akar kimozdulni otthonról, a Telekom Buddyval még mindig nyomon követheti, mi történik itt a Hajógyári-szigeten.

Támogatott tartalom

Origo
16:52

Rihanna az amerikai nagykövettel pózolt

Great night in Budapest with Rihanna. She was amazing! #rihanna

Ambassador Colleen Bell (@ambcolleenbell) által közzétett fénykép,

Még tegnap. Egyébként Önnek is feltűnt, hogy Bell nagykövet hasonlít Arnold Schwarzenegger elhidegült feleségére, a Kennedy családhoz tartozó Maria Shriverre

Origo
16:41

Megint rendetlenkedne két koncert között?

Ne tegye, és másoknak is nyugodtan mutassa meg 4+1 tanácsunkat!

És közben akár elolvashatja beszámolónkat a tegnapi Parov Stelar-buliról is.

Vagy nézze meg, milyen alternatív programok vannak a Szigeten.

Origo
16:37

Amíg hangolódik, ezt nézze meg!

Fotóink a napról, amelyet Rihanna majdnem elrontott.

Origo
16:35

Önnek van véleménye a Rihanna-koncertről?

Nyilván van. Kritikánkat itt, videónkat itt olvashatja el, illetve nézheti meg.

Origo
16:28

Nem tudja, hogy mi lesz ma?

Szívesen segítünk, olvassa el mai beharangozónkat!

Még több bejegyzés