Kedden egyből ötösbe kapcsolt a VOLT Fesztivál. A nap – és valószínűleg az idei VOLT – headlinere a Linkin Park lépett fel a Telekom Nagyszínpadon. Az amerikai nu metal banda először játszott Magyarországon. Ezért sem meglepő, 45 ezer embert vártak Sopronba.

22:54
Ti vagytok a legjobbak!

Chester Bennington ezekkel a szavakkal búcsúzott:

Srácok, ti vagytok a legjobbak.

Lagymatagság ide vagy oda, azért a csak jó lett ez a végére. Bő másfél óra után a Linkin Park lement a színpadról. Néhány perc múlva kezdi a Brains.

22:40
Több fényt!

Egyébként biztos előnye a nagyszínpadi zsúfoltságnak, hogy egy percig nem kell sorban állni a fényért. Apropó fény! 1200 forintos árfolyamon mérik a minőségi frissítőt. Érdekes adalék, hogy az idei Fishing on Orfűn ugyanez az ital 800 forint volt. 

A szifon már a Linkin Park utáni Brains-koncertre készülForrás: Origo
22:34
A végén azért odateszi magát

"Akkorát hánytam, hogy a fal adta a másikat" - hangzott el az imént a VIP-ben. Közben Chester és formációja, a Linkin Park zenél a 25. Jubileumi Volt Fesztiválon. Apropó Linkin Park! Sok mindent lehet mondani róluk - például, hogy nem jó a zenéjük, meg ilyesmik -, de az elvitathatatlan, hogy ezek a legények ott halnak meg a színpadon. Különösen a már említett frontember. Ha minden koncertet ilyen elemi erővel tol le, akkor komoly aggodalmakat táplálhatunk vele kapcsolatban. Kérdés még, hogy mennyit bír ez a hang? Mára lehet, hogy ennyit... Nem, ez csak egy szünet volt.

22:30
In The End

Ezt azért várták párezren. És Mike Shinoda le is vitt egy mikrofont a közönségnek egy jó hosszú rész erejéig. Ez azért rendesen szól, gyerekek, kár lenne eltagadni. Kevesen tiltakoznának, ha ezt még háromszor nyomnák le...

 

22:25
Az ember

Mindjárt egy másik vélemény: Chester nagyon emberi. Emberibb az embernél. Ő az emberek embere. Ő az emberiség. Izzad, liheg, de ő egy ember. Úgy énekel, mint egy ember. Úgy néz, mint egy ember. Olyan emberiesen ember. Ja, és már teljesen félmeztelen.

22:16
Ez steril!

Idejött egy Linkin Park-rajongó, és azt mondta, „remélem, beleírod, hogy nem jó ez a koncert”. Mi csak tolmácsolni tudjuk a szavait. Azt mondta, a koncert nagyon steril. Emellett nehezményezte, hogy az egyik legnagyobb slágerüket, a Crawling-ot „ilyen nyálasan” adják elő. Valóban egy lassú, lírai verziója hangzott el a dalnak.

22:10
Még a Nagyszínpadon is Chesteréket nézik

A VOLT egyik sajátossága, hogy két nagyszínpad van. Azon, amelyiken nem a Linkin Park zenél, fürtökben lógva figyelik a Linkin Park buliját.

Még innen is érdemes videózni... Vagy az egy selfie lesz?Forrás: Origo
22:04
Feljössz velem?

- Nem, mert inkább a Linkin Parkot hallgatom. Igaz, többek playbacket gyanítottak a kezdésnél, van, aki szerint hamis a cucc, de én most mégis inkább kihagynám az óriáskereket, köszi!

Árválkodnak a Sopron Eye billegő kelyheiForrás: Origo
21:58
Chester a közönség között

A frontember lejött pacsizni a rajongókkal. Iyenkor értékelődik át a hat óra várakozás és kitartás az első sorokért. Ugye!?

21:53
Köszönik, megvannak

Közben a Bornegyed mellett Ocho Machoék tépik szét az éjszakát kellemesen szeletelős ska-punkvadulással és Manu Chao-feldolgozásokkal. Olyannyira emelkedett, lazulós a hangulat, hogy a belazult frontember még

egy hosszú merengést is megenged magának

azokról az időkről, amikor még nagyszínpadokon játszottak. Nincs veszélyesebb az önérzetükben sértett muzsikusnál. Pedig amúgy a hangulat tényleg oltári. Ha túllépnek azon, hogy a Linkin Park leszorította őket a fesztivál rétjéről még akár egy nagyon jó kis estét is rittyenthetnek a maroknyi, de baromi lelkes közönségüknek. Cukik!

Van helyünk, hangulatunk... Kell ennél több?!Forrás: Origo
21:38
Ilyen, amikor a Linkin Park csapatja a Nagyszínpadon

Mindenhol érződik, hogy éppen a Linkin Park tomboltatja a tömeget a nagyszínpadon. A máskor tömött Unicum bulihelyszín konkrétan kong.

Ott van valaki!Forrás: Origo

A Linkin Park az egyik legjobb dolog, ami történhet a VOLT Fesztivállal: élhető,

szellős tereket,

barátságos közeget teremtett a tömeget vákuumként beszippantó fellépésük. Már jár az öt csillag Chesteréknek!

Kongás, pangásForrás: Origo
21:33
Na, végre!

Egy régi dal, amit talán többen ismernek. A One Step Closer-t sokan várhatták az újalbumos kezdés után. Ha minden igaz, nemsokára jön a Castle of Glass. Legalábbis az idei fesztiválos setlistjeik alapján. És igen, itt is van. Köszönjük!

21:22
A bennfentesek a végét várják

A közönség soraiban többen azt magyarázzák, hogy az utolsó hat szám lesz a jó, mert a régiekből válogatnak majd. Állítólag látták a setslistet. Ki tudja, hogy?! Mindenesetre a Talking to Myself-fel kezdtek, ami a legújabb, sokaknak nem tetsző legújabb albumukról való. 

21:17
Ne videózzátok, élvezzétek!

Nagyjából 13 percet kellett kibírnia a közönségnek. A Linkin Park 21 óra 13-kor, azaz ezekben a pillanatokban kezdte a koncertet. Chester Bennington baseball-sapkában, kapucniban és napszemüvegben kezdi. 

#volt1017 #voltfesztival #linkinpark #backstage #beforetheshow

VOLT Fesztivál (@voltfesztival) által megosztott bejegyzés,

21:08
Magyarok vagyunk, nem!?

Bár az együttes még nem jelent meg, két ember egy magyar zászlót hozott a színpadra, amit a türelmetlen közönség óriási üvöltözéssel díjazott.

21:01
Kollégánk idén sem bírta ki Palvin Barbi nélkül

Palvin Barbara – egyelőre – a VIP-ben várja a Linkin Park koncertjét. Már csak percek vannak hátra. A bútorszignálás, és élő jelentkezés után lassan kezdenek a fiúk.

Jaj, hát megint bekuncsorogta magát az Instámra... ;-)

Dávid Horváth (@a_horvath_david) által megosztott bejegyzés,

20:58
Légy szíves, ne haragudj, bocs, figyelj már!

A tömeg pillanatok alatt átállt a másik Nagyszínpad elé, ahol ma csak a Linkin Park játszik. Persze jó néhányan foglalták már a helyet, akiknek nagy része szinte csak hallgatt(hat)ta a Subscribe-ot.

Vonulás, véletlen dörgölőzések, összeérések, bocsánat kérésekForrás: Origo
20:54
Lehet helyezkedni

Bár az összes napijegy elfogyott, még mindig kényelmesen mozgunk a nagyszínpad előtt, persze ez amiatt is lehet, amit néhány nappal ezelőtt mondtak az Origónak a főszervezők: kibővítették a területet. Mindenesetre még vannak szellős részek, tessék időben érkezni a nagyszínpad elé, hogy ne egyezerre zuhanjon be sok ezer ember!

20:48
Élőben a Linkin Park

Közvetlenül a koncert előtt írták alá az ef Zámbó István által készített bútordarabot.

20:43
Sose lehet tudni...

...mit szeret a pudli.

A Linkin Parkhoz - és amúgy is - fura ez az egész szettForrás: Origo
13