Kedden egyből ötösbe kapcsolt a VOLT Fesztivál. A nap – és valószínűleg az idei VOLT – headlinere a Linkin Park lépett fel a Telekom Nagyszínpadon. Az amerikai nu metal banda először játszott Magyarországon. Ezért sem meglepő, 45 ezer embert vártak Sopronba.

20:35
Bréking: Palvin Barbi a VIP-ben

Kémeink jelentették, hogy Barbi előtt citromos, alkoholmentes sör és citromos ice tea tornyosulnak. Lesz itt ereszd el a hajam a Linkin Park alatt!

20:29
Találkozunk még!

A Subscribe befejezte. Jó fél óra van még a Linkin Park koncertjéig. Addig tovább helyezkedhet a tömeg a Telekom Nagyszínpad előtti placcon. Az első néhány száz sor már foglalt. (A sörök beszerzése émg mindig kérdés, de nem féltjük a legkitartóbbakat.)

A Subscribe 2015-ben jelentette be, hogy ki tudja, meddig, de felfüggesztik működésüket. Az idei, VOLT-os koncert mindenképpen reménykeltő lehet a rajongóknak, ahogy a zenekar keddi, koncertvégi búcsúszavai is: 

Találkozunk még

- így fejezték be. Egyébként pedig így kezdték:

20:20
Szerencsére mindenki rendben van

Nekik is jár egy kis pihenés. Hiába nagy a tömeg, szerencsére

nincs dolguk.

Mindenki rendesen viselkedik a koncerteken, a kollégáknak nincs dolgukForrás: Origo
20:11
X-Man

Na, ennél kicsit világosabb van, ráadásul sokkal többen vannak itt, Sopronban a Subscribe koncertjén. Van, aki rájuk tombol, van, aki a Linkin Parkot várja, és úgy próbálja félig messziről, a másik nagyszínpad elől élvezni a srácok koncertjét. Az X-Man még mindig, és itt is erős:

A kedd dilemmája: maradjak-e a negyedik sorban, a helyemen, amit délután 3 óta tartok a másik nagyszínpadnál, várva a Linkint, vagy átsétáljak a Subscribe-ra, mert nagyon jól nyomják? 
Nem tudunk segíteni! Ki-ki maga döntse el!

19:59
Megérkezett a Linkin Park

Linkin Park in da house! @voltfesztival #linkinpark

VOLT Fesztivál (@voltfesztival) által megosztott bejegyzés,

19:50
Még mindig tud újat mutatni a fesztivál

Már elindult a vonatozás. Igaz, nem erre számítottunk.   

Szokatlan látványForrás: Origo
Indul a bulivonatForrás: Origo
19:42
Crowd of the Nobodies

Egyik legnagyobb "slágerét" játszotta az imént a Subscribe, amire ha lenet, még nagyobb őrjöngés volt elöl a közönség soraiban. Jó érzés ennyi idő után újra veletek lenni - mondták a szám végén a közönségnek. 

19:37
Órási dráma a bungee jumpingnál

Egy fiatalember percekig kőkeményen küzdött azzal, h ugorjon-e, a lent állók spontán szurkolói csapatokba csapódtak, és hangosan szurkolva biztatták, de sajnos végül elmaradt ugrás. Pedig annyira drukkoltunk mi is!  

Itt még úgy tűnt, lesz valami a dologbólForrás: Origo
19:32
Fesztiváltrend

Bár már két napja annak, hogy sokezer fiatal az időt múlatja a 25. jubileumi VOLT Fesztiválon, de még ennyi idő sem volt elég arra, hogy megállapíthassunk bármiféle aktuális fesztiváltrendet az öltözködésben. Általános irány a kényelmes, praktikus ruházat viselése,

az úgynevezett topis trend jelenléte.

Kérdés olvasóinkhoz, hogy az örök darabnak számító piros Converse vajon kimegy-e valaha a divatból. Vagy kiment-e már? Illetve vissza fog-e jönni? Tehát mi várható ezzel kapcsolatban?

Azért a magasszárú a menő, ez nem kérdésForrás: Origo
19:19
Figyelem, útblokád!

Még tényleg csak kb. 24 órája vagyunk itt, de azt már biztosan kijelenthetjük, hogy

az egyik legnagyobb kihívás idén

a csoportszelfiket készítő csapatok kerülgetése lesz. Ha ön még egy ilyenbe se futott bele, akkor nyilván nincs is itt.

19:10
A nagyszínpadon kívül is van élet

Sárkány Berci kongáitól izzik a látványában vizes VB-nek dedikált színpad, miközben Mary Poppkids-beli kollégái lötyögtetik a népet. Bár az időjárás-előrejelzések szerint még csak később köszönt be a valódi vizes vébé a soproni lankák közé.

19:03
Csak most, csak önöknek

Elkezdődött az idei egyetlen Subscribe, indul a bemelegítés a Linkin Parkra! Egyelőre kicsit furcsa világosban hallgatni a metalt, de ez az érzés valószínűleg hamar elmúlik.

18:58
A Subscribe már tegnap is nagyon izgult

Így készültek a srácok a fesztiválra: 

18:55
Kollégáink már most kávéznak

Erősen indította a 25. VOLT Fesztivált az Origo csapata hétfőn, ha esetleg látnának két vánszorgó, kávét szürcsölő fiatalembert, azok mi vagyunk.

18:51
Nagyon várják már a rajongók a Subscribe-ot

Igaz, hogy a Linkin Park a nap legnagyobb dobása, de azért arról se feledkezzünk meg, hogy a Subscribe idén csak a VOLT Fesztiválon játszik. Ráadásul 2015-ben bejelentette a zenekar, hogy bizonytalan időre felfüggeszti a működését, viszont a srácok arra a felkérésre nem tudtak nemet mondani, hogy a Linkin Park előtt lépjenek fel. Izgatottan várjuk, hogy mivel készültek erre a különleges napra.

18:45
Reggeli, ebéd vagy vacsi száz forintból?

A hiánygazdaság legszebb éveire emlékeztető helyzet alakult ki az Aldinál, ami tulajdonképpen érthető, hiszen melyik valamirevaló fesztiválozó ne őrülne meg a 99 forintos kakaóscsiga gondolatától?  

Kakóscsigára várvaForrás: Origo
18:40
Ilyet már régen nem láttunk

A Volt fesztivál számos apró értéket rejt: a kilencvenes évek tinijeinek bibliája, a Bravo magazin például ingyen beszerezhető a VIP-ben. Bár mindenki kedvenc rovata a Szerelem, Szex, Gyengédség sajnos veszített a fényéből, viszont van benne príma horoszkóp. Ezúton és ez alapján üzennénk minden kedves ikrek jegyű olvasónknak és fesztiválozónak, hogy készüljenek fel, mert nagy akadályt állít eléjük az élet. Ez adott esetben könnyen lehet egy Linkin Park koncert is, de belegondolni sem merünk abba, hogy mire gondolhattak valójában a szerzők. Ijesztő.  

Bravo!!!Forrás: Origo
18:36
A helyiek sem láttak még ekkora tömeget

Figyelem! Szolgálati közlemény következik! Már most hatalmas a tömeg a fesztiválon, Sopronban pedig délután óta dugók vannak, ezért érdemes már most elindulni azoknak is, akik csak a 21 órakor kezdő Linkin Parkra kíváncsiak. Annyian jöttek a VOLT-ra miattuk, hogy még a sokat látott helyiek is meglepődtek ennyi ember láttán, és sokan nem is értik, hogy mégis mit tud ez a zenekar? Nos, reméljük ez hamarosan kiderül.

18:26
Tánccal búcsúznak Lóciék

Csorba Lóci azt mondja, hogy nekik van a legjobb közönségük. De azért a Linkin Park-fanok is nagyon készülnek már az estére. Lóciék most a Nem táncolsz jobban, mint én című slágerüket játszák, és ez már az utolsó számuk, mert 19 órától érkezik a Subscribe.

Életünk élményét okoztátok - mondta Csorba Lóci a közönségnek.

17:57
Van valami furcsa

...és megmagyarázhatatlan. Reisz Gábor kultuszfilmjének slágere hangzott el Lóciéktól, mi is fütyültük. Ez van!

23