A VOLT első napján már mindkét nagyszínpadon egész este mentek a koncertek: a The Devil Wears Prada és az Of Mice & Men indította a programot, és dalolt nekünk az angol popsztár, Ellie Goulding is. A beharangozott vihar a popdíva koncertjén még nem csapott le, a Vad Fruttik fellépését viszont már elmosta az eső.

22:49
Ellie elbúcsúzott

És mára mi is. Az utolsó Goulding-dalnak is vége, néhány perc múlva kezd a Vad Fruttik a másik nagyszínpadon, aztán valamivel éjfél után újra érdemes visszatérni a Telekom Nagyszínpadhoz, mert a Wellhello is tol egy bulit. A VOLT Fesztivál YouTube-csatornáján élőben nézheti tovább a nagyszínpados koncerteket:

22:42
Minden kezdete?

Fú, ez már a vége lehet - mondogatják sokan a tömegben. Ugyanis épp most lett vége a Burn című világslágerének, ami miatt Ellie Goulding Ellie Goulding. A szám után szünet, utána még egy adagot leadnak a számból, és Ellie nagyon megköszöni a közönség részvételét. Jó ez a koncert. Mi köszönjük! Azt mondta, nem sokára vége, és most jön a másik csúcsdal, a Love Me Like You Do.

22:35
A Lokálban is van élet

Bár Goulding kisasszony is megtörte az ütemeket, de ha valaki arra vágyna, hogy szilánkosra zúzzák, akkor neki a VOLT Lokál nevű dubstep templomot ajánljuk ma estére, ahol

garantáltan kilenghet a szívverésünk.

VOLT LokálForrás: Origo
22:31
Kell a szerelmed

A végére egész belejött Ellie Goulding. Végre szól is az I Need Your Love, a Calvin Harris DJ-vel közös szám. 

22:28
Van, aki már Ellie Goulding koncertjének végét várja

Az Electronic Beats egyelőre Electronic Rainbows. Bulihordák várják izgatottan a szőke díva hangversenyének a végét, hogy aztán belecsaphassanak

valami felejthetetlenbe.

Tegnap ugyanitt Dj Gonda Jr. okozott örök pillanatokat a gondtalanul mulatozó ifjúságnak.

A végét várjákForrás: Origo
22:04
Közös gyerek

Egy híres szám, a Kygóval közös First Time szól éppen a nagyszínpadon.

21:59
Menjek vagy maradjak?

Sokaknak ez juthatott eszébe, mikor Ellie Goulding koncertjének közepén elkezdett csöpögni az eső. A maradás mellett szól, hogy - egyelőre - tényleg csak szemerkél, meg az is, hogy kilőttek valami fűstcsóvát.

KilövésForrás: Origo
Előkerültek az esőkabátokForrás: Origo
Gyors szelfi a kukászacskóbanForrás: Origo
21:41
Nem tudja elmondani

Ellie Goulding nagyon örül a magyar közönségnek. Azt mondta, annyira, hogy

el sem tudja mondani.

Utána pedig gitárt ragadott a multiinstrumentalista Goulding, és elkezdte a Devotion-t. A közönség pedig telefonokkal világítva ringatózik. 

21:36
Lehetnénk többen

Az első sorokban működik a melegedő, de hátul már szinte nincsenek. 

ElölForrás: Origo
HátulForrás: Origo
21:25
Van itt támogatás

Ellie Goulding hangja tényleg erős, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 4 zenésszel és 3 vokálossal van a színpadon. Vannak dobok, aztán két billentyűssel kezdte, de a harmadik számnál már két gitár is beszállt. Váltogatják egymást.

Fázunk, összebújunk, és hallgatjuk Ellie-tForrás: Origo
21:18
Fény és füst

Sokan elégedetlenkedtek a tömegben a Telekom Nagyszínpad előtt Ellie Gouldingra várva. Volt, aki azt mondta, „ebből már Rihanna 2 lesz”. De annyit azért nem kellett várni. 15 perccel 9 óra után, fénnyel és füsttel fellépett Ellie Goulding a színpadra. Először csak a zenészei kezdték, aztán megjött a hölgy is. Végre.

Úristen, ott van - mondta az egyik rajongó, amikor megjelent Ellie GouldingForrás: Origo
21:09
Türelem még van, sör nincs

A Telekom Nagyszínpad előtti tömeg már türelmetlenül várja a művésznőt, és észrevettük, hogy alig van sör a kezekben. Az oka is megvan már: nagyon sok a fiatal a rajongók között.

A szél folyamatos, a levegő lehűlt, előkerültek a pulcsik, dzsekik, de Ellie még seholForrás: Origo
21:01
Gyere már...

...te k.rva! Ezzel próbálta jelezni az egyik, nagyszínpad előtt várakozó fesztiválozó a körülötte állóknak és egy kicsit Ellie Gouldingnak, hogy már nagyon várja a koncertet. Egyelőre szellős a placc, de várható az utánpótlás, amint megszólalnak a hangfalak.

20:57
Fluor Tomi legmeghatóbb VOLT-os története
20:38
Ők már Ellie Gouldingot várják

Szabó Balázs Bandája játszik az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadon, közben pedig már gyűlik a tömeg a mai headliner, Ellie Goulding koncertjére a másik nagyszínpad előtt. Többen még együtt énekelnek Szabó Balázs Bandájával, de közben már helyezkednek Ellie Gouldingra.

Egészen fiatalok ezek a rajongókForrás: Origo
20:32
Fluor Tomi sem bírt magával

Palvin Barbara után Fluor Tomi is selfie-zett kollégánkkal.

20:26
Pörköltök őre

A fesztivál a pörgésről, a buliról szól. Mégis ne felejtsünk el néha megállni, elmerengeni, és időt szentelni annak, hogy hálát adjunk mindazoknak, akik észrevétlenül is

szolgáltak és szolgálnak minket.

Akár már évtizedek óta. Ilyen a bornegyed fűzfája, minden soproni kékfrankos hűs barátja, pörköltjeink őre. Idén csinos kis ruhát öltött, de ez mit sem ront pompás tekintélyén.

Pörköltjeink őreForrás: Origo
20:21
Ess, eső, e-e-ess!

Hogy esni fog a fesztiválon vagy nem, az egy mindenkit mélyen megmozgató kérdés. Lázban tart ezreket. Ugyanakkor már az is izgalmas, ahogyan erre felhívják a figyelmünket. Például a nyelvek különbözőségének gyönyöre is ott tud igazán kidomborodni, ahol a legkevésbé várnánk. A LED-falakon. Alapos megfigyelőknek feltűnhet, hogy míg a világ sok országában kész litániákban hablatyolják el a népeknek, hogy vihar lesz, addig az olaszoknak mindehhez

csupán néhány szóra van szükségük.

Szicíliai lazaság, itáliai temperamentum, gondtalan mediterrán életérzés a kivetítőkről köszön le ránk.

Azért bízunk abban, hogy nem lesz itt semmi a bulin kívülForrás: Origo
20:12
Ezek kicsodák?

A Nagyszínpad előtt sétálva botlottunk bele az Of Mice & Men zenekarba, akik késő délután adtak koncertet a Telekom Nagyszínpadon. Volt, aki felismerte őket, és azonnal ugrott fényképeszkedni, de volt, aki hangosan kérdezte:

ezek kicsodák?

Így fesztiváloznak az amerikai metalcore-osokForrás: Origo
13