Mi sem hisszük el, de eljött a búcsú napja. De ezt azért még meg lehetett volna hajtani. Ha nem kezdett volna el zuhogni az eső pont 9-kor, az Imagine Dragons koncertjének elején. Az Animal Cannibals, Majkáék, a The Cult és a Quimby megúszta, de a nap headlinere, de leginkább közönsége már nem volt iyen szerencsés. Kijelenthetjük, hogy az idei VOLT utolsó estéjét elmosta volna az eső, de ez több ezer embert nem érdekelt. Ők a nagyszínpad előtt tombolnak most is. 

21:24
Erről ennyit

Mivel a számítógépeket is veri az eső, kénytelenek vagyunk felfüggeszteni a közvetítést. Az Imagine Dragons játszik a Telekom Nagyszínpadon, mi pedig próbálunk minél kevésbé megázni. Gyerekek, az idő is rendesen lehűlt. Viszont mi jövő héten is jövünk, csak már a Balaton Soundról.

21:12
A legkirályabbak

Az Origo papírtudósítói a VIP-ben várják az eső végét. (Egyelőre úgy néz ki, ez hajnali háromig nem hagyja abba!) Közben pedig többezer elszánt rajongó tombol az Imagine Dragonsra. Elismerés!

21:03
Megjöttek

Színpadra lépett az Imagine Dragons. Ezelőtt 20 perce még így nézett ki a Telekom Nagyszínpad:

20:58
Elmossa az eső az Imagine Dragonst

Sajnos az optimizmus egyelőre túl gyors volt. Már rendesen esik! Csak a legelvetemültebbek vannak a színpad előtt. De rengetegen. A zenekarnak még van 4 perce. Nagyon úgy néz ki, hogy megismétlődik a tavalyi forgatókönyv. Azaz

baromira esik az utolsó napon. 

20:52
Te, ez esik!

Elkezdett csöpögni az eső. Még csak a postás hordja, de ki tudja, mi lesz ebből. Nagyon szorítunk, hogy Aiolosz fújja már el a fenébe ezeket a vészjósló felhőket. Közben persze türelmetlenül várjuk az Imagine Dragonst. 

 

20:46
A márka szeretete

Késő délután volt egy nagyra tervezett párnacsata. Úgy hallottuk, ezer párnát terveztek kiosztani. Az biztos, hogy a csata azért nem volt olyan nagy, mint tervezték, mert sok rajongó

a hóna alá csapta a nehezen megszerzett párnát,

és menekült a helyszínről. Miért? Mert egy hatalmas VOLT-logó díszelgett rajta, és ennél jobb szuvenír nem kell!

20:37
Izgulunk

Csak egy képet mutatunk, és közben izgulunk, hogy hátha nem lesz olyan kiadós, mint a két(?) nappal ezelőtti. Az mindenképpen rossz jel, hogy már a kivetítőkön is figyelmeztetik a népet, hogy jön az eső. 

Gyűlnek a felhőkForrás: Origo
Na jó, két kép leszForrás: Origo
20:14
Most múlik pontosan

Halljuk a nagyszínpadról, és érezzük a szívünkben is. Már csak pár óra a VOLT. Innunk kéne valamit. Mindannyiunknak.

20:10
Jaj, de akarják!

Egy nagy adag ember már az Imagine Dragonsra vár a Telekom Nagyszínpad előtt, reméljük az a felhő ott csak fenyegetés szintjén marad.

Forrás: Origo
20:02
Te jó ég! Ez mekkora?!

Egy gigantikus labda pattog a közönségen a Quimby koncertje alatt. Jót játszanak vele. 

Igen, az ott Dél-AmerikaForrás: Origo
19:50
Nem vagyok részeg!

„Csak hát igen-igen kába” - szól a Quimby régi nagy slágere a zárónap tömegének. Gyerünk, ezt meg kell nyomni, mert egy évet kell várni a következő VOLT-ig.

19:43
Ez egy elvarázsolt hely

Ez az az elvarázsolt hely, ahol még egy ásványvizes palack is inspirál. Mi másra is inspirálhatna egy fesztiválon, mint arra, hogy

táncoljunk, énekeljünk és legyünk boldogak.

Mondjuk, talán még arra, hogy igyunk sört, mert akkor tényleg fogunk táncolni és énekelni. Közben Kiss Tibor, dalszerző-énekes-gitáros művész úr arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes rázni a s.ggünket.

Táncolj, énekelj, légy boldog!Forrás: Origo
19:31
Napfényes Quimby

Tűz a nap a VOLT Fesztivál nagyszínpadjainak placcán. A Quimby pár perce kezdte el az OTP Junior - Petőfi Rádió Nagyszínpadán. Rövid beállás, rákészülés, és már itt is vannak. Nézze élőben!

19:19
Tudósítónk szédül

Olyan sokáig bámulta az óriáskereket. Ez nem a Sopron Eye hibája. Arról van szó, hogy ez már a HATODIK na!

Forrás: Origo
19:12
Ne igyál már annyit!

Az előbb egy két barátnője által támogatott lányt, utána pedig közvetlenül két emberkedő kamaszfiút detektált tudósítónk. Ésszel, emberek! Mi például soha nem vetjük el a sulykot!!

19:03
Hatalmas a tömeg

A helyzet az, hogy a héten egyszer sem volt ilyen nehéz eljutni A pontból B-be. A fesztivál utcácskái, folyosói megteltek fröccsre, lángosra, zenére, vagy ahogy a korábban említett példa mutatja, fenékre éhes fesztiválozókkal.

18:55
Mindenhol jó, de legjobb Sopron

Hoppá, hát micsoda tömeg gyűlt össze a Sopron színpadnál a Hősökre már a kezdésre!

Az egyik leghangulatosabb helyszín a feszvitálonForrás: Origo
18:49
Popsit akar

Ezek a tettrekész fiatalemberek a trikójukon hordják a fesztivál idei szlogenjének - Love - kissé módosított változatát. Egyikük ingyenes csókot ígér, a másik közlés pedig azt jelenti, hogy az úr fenekeket zabál.

Így is lehet próbálkozniForrás: Origo
18:41
Mi ez, zsibongó?

Hát persze. Egy csapat külföldi fiatal üvöltve érkezett, ők kevésbé búsulnak, mint mi. De az biztos, hogy mi szomjasabbak vagyunk, mint ők.

18:34
Nem lettünk sokkal többen

Hol vannak a cultosok!?!? Az biztos, hogy a fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lowenbein Norbert ott van a tömegben, ugyanis nagy kedvencük a The Cult. A placc még nincs tele, de a kezdéshez képest megszaporodtak. És azt sem lehet mondani, hogy a keménymag ne tenne ki magáért. 

Még nem vagyunk elegenForrás: Origo

A főszervezők egyébként a mai napig őriznek egy 10 évvel ezelőtti szórólapot, amit a The Cult turnémenedzserétől kaptak. Fülöp Zoltán azt mondta nekünk a fesztivál előtt, hogy „a mai napig őrzök egy szórólapot, amelyet a The Cult turnémenedzserétől kaptunk, amikor először jártak nálunk, több mint 10 éve... A szórólapon

egy rajz szerepel.

Ian Astbury precízen lerajzolta, hogy milyen hamburgert szeretne, hova kerüljön a sajt és hova a hús, kicsi nyilakkal és mindenféle magyarázatokkal.”

12