Titkos Foo Fighters-koncert

foo fighters
BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 25: Recording artists Dave Grohl (third from left) of Foo Fighters and John Fogerty (right) perform onstage during the 56th annual GRAMMY Awards Pre-GRAMMY Gala and Salute to Industry Icons honoring Lucian Grainge at The Beverly Hilton on January 25, 2014 in Beverly Hills, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
The Holy Shits álnéven, egy angol tribute zenekarral léptek fel titokban mindössze 600 ember előtt.
Vágólapra másolva!

A zenekar, amely világszerte arénákat tölt meg, most 600 szerencsés rajongó előtt adott meglepetéskoncertet, amelyen legnagyobb slágereik és élőben soha nem játszott dalok mellett az új albumból, a novemberben megjelenő Sonic Highways-ből is adtak ízelítőt. Az este egyik legkülönlegesebb pillanata az volt, amikor Dave Grohl, a banda frontembere felhívta az angol feldolgozás-zenekar, a UK Foo Fighters énekesét, hogy közösen énekelje el velük a White Limo című dalt a Wasting Light albumról.

A csapat jelenleg Londonban van, mert szeptember 14-én fellépnek az Invictus Games záróünnepségén. A „titkos koncert” híre akkor kezdett terjedni, amikor Grohlék feltettek egy The Holy Shits-koncertplakátot a Twitterükre. A Consequence of Sound szerint a klubbuli elején a legnagyobb slágereik hangzottak el, bár egy kicsit más köntösben. "Innentől fogva minden dalt egy kicsit máshogy játszunk, mint megszoktátok” – mondta Dave, majd lejátszották a Learn to Fly-t trash-metálban.

A Foo Fighters kihasználta a Holy Shits show adta lehetőséget arra is, hogy leporoljon néhány ritkán játszott dalt, mint pl. az Enough Space-t, amelyet 2010-ben, vagy az Up in Arms-ot, melyet 2011-ben játszottak utoljára. Emellett elhangzott a Tom Petty and the Heartbreakers' Breakdown című dalának feldolgozása is, amelyet az évek során rendszeresen játszottak. A koncert fénypontja azonban kétségkívül az volt, amikor a The Pretender című dalba belecsempésztek egy részletet egy új dalból, mely a pletykák szerint rajta lesz a hamarosan megjelenő új albumon.

Szeptember 17-én a virginiai Richmond Nemzeti Színházában várható egy ugyanilyen show, ahol 1998 óta nem léptek fel. A koncert költségeit a rajongók dobták össze egy adománygyűjtő oldalon, mielőtt a zenekar rábólintott volna a fellépésre.