Kylie Minogue 2008 után újra Budapesten lépett fel

Kylie Minogue koncert 2014.10.18. papp lászló budapest sport aréna
Vágólapra másolva!
Az alig két hete kezdődött Kiss Me Once turné lenyűgözte a rajongókat. A divatikon-popdíva tegnap este Budapesten koncertezett.
Vágólapra másolva!
Kylie Minogue koncert - 2014.10.18. Papp László Budapest Sportaréna Fotó: Polyak Attila - Origo

Ahogy azt már az ausztrál énekesnőtől megszokhattuk, rendkívül látványos show-t állított össze, hatalmas színpadon, kivetítőkkel, díszletekkel és technikai újításokkal. A felszerelés mennyiségét jól mutatja, hogy három kosaras darura és öt targoncára volt szükség az építés és a bontás alatt. Csak a színpad fölé 45 tonnányi felszerelést függesztettek.

Kylie Minogue - Kiss Me Once turné Fotó: Polyak Attila - Origo

21 dal szerepelt a műsorban, melyet 7 különböző szettben adott elő. A fellépőruhákat olyan divatdiktátorok tervezték a showhoz, mint Jean-Paul Gaultier, Dolce & Gabbana és Julian Macdonals.

Kylie Minogue koncert 2014.10.18-án Budapesten. Fotó: Polyak Attila - Origo

A műsor nem teljesen egyezett a turné korábbi állomásaival. Néhány dal kimaradt - köztük az In Your Eyes -, de volt helyette szelfizés a rajongókkal a színpadon és Happy Birthday éneklés a magyar szülinaposnak.

Kylie Minogue és a táncosai Fotó: Polyak Attila - Origo

Négy kamera vette a koncertet csak a kivetítő miatt. A hat fős kísérőzenekar mellett három vokalista és 16 táncos működött közre a koncerten. Mindent magukkal hurcolnak a legapróbb kiegészítőkig, hogy garantáltan ugyanazt az élményt nyújthassák minden városban. Éppen ezért a felszerelést közel 20 kamion, 7 busz és 4 teherautó szállítja a turnén. Ezek közül egy, a gardrób, ami csak ruhákkal és cipőkkel van megpakolva, ezt Kylie korábban már az Instagramon is megosztotta.

Loading

That's how we roll .... Another day, another step closer to #KissMeOnceTour

View on Instagram

Az énekesnő igen aktív az Instagramon, rengeteg információt megoszt a rajongóival. Azt is, ahogy koncert után mulat a táncosaival:

Loading

These guys...... #KissMeOnceTour #shenanigans

View on Instagram

És azt is, ahogy a budapesti koncert után lazít a szállodai szobájában:

Loading

#Nightcap...... #cheers #lovers

View on Instagram

Kylie Minogue táncosai fellépőruháikban. Fotó: Polyak Attila - Origo

A rengeteg vetítés mellett volt még ködgép, lézer, stroboszkóp és konfetti-ágyú is.

Kylie Minogue a Kiss Me Once turné budapesti koncertjén. Fotó: Polyak Attila - Origo

A látványhoz egy majdnem 800 nm színpadon álló állványzat tartozik, amelyet hol a háttértáncosok használtak, hol pillanatok alatt díszletet váltottak rajta. A színpad teljes szélességében volt vetítés, amihez további négy, térben mozgatható képernyő is tartozott még.

Kylie Minogue 1968-ban született Ausztráliában. Fotó: Polyak Attila - Origo

A 46 éves Kylie remek formában van és különleges kérései sem voltak. Csupán két kanapét, székeket, egy dohányzóasztalt, egy nagy tükröt, hangulatvilágítást és szélessávú internetet kért az öltözőjébe.

Kylie Minogue 6 év után újra Budapesten koncertezett. Fotó: Polyak Attila - Origo

Énekesnői karrierje közel három évtizede töretlen, eddig 70 millió albumot adott el világszerte. 2005-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, megműtötték és nemsokkal később vissza is tért a színpadra.

Az európai turné Liverpoolban indult és 16 országot érintve 31 koncertet ad Kylie Minogue. Zürichben zárja az évet, aztán kis pihenő után folytatja a turnézást otthon, Ausztráliában.