József Attila verse XXI. századi köntösben

pilvaker józsef attila mama
Vágólapra másolva!
A hamar népszerűvé vált, Csokonai vers feldolgozása után, villámtempóban érkezett meg a következő dal, amiben Halott Pénz, Diaz, Fábián Juli és Wolfie értelmezik újra József Attila Mama című versét. 
Vágólapra másolva!

A szöveghű Reményhez című dal után, a hazai hip-hop krémje, ezúttal saját stílusában szólaltatja meg a magyar költészet klasszikusát, belenyúlva annak soraiba. A XXI. századi módon újraértelmezett Mama, pedig nem csak a magyar költészet ikonikus alakja előtt tiszteleg, hanem egyúttal édesanyáink előtt is fejet hajt.

„Csokonai eredetiben előadott költeménye után szerettünk volna egy olyan verset is megzenésíteni, amelyre modernkori köntöst adunk, amit a saját nyelvünkre fordítunk le. Az is az átírás mellett szólt, hogy míg A Reményhez egy meglepően könnyen elrappelhető vers, addig a Mama sokkal rövidebb, és nagyon nehéz lett volna zenével kísérni a szöveget” - mondta Diaz, a dal szerzője, a Red Bull Pilvaker egyik idei fellépője.

„Ugyanúgy, ahogy valószínűleg annak idején József Attila előtt is, úgy előttünk is anyukáink voltak, amikor ezek a sorok megszülettek. Szerettük volna a vers meghitt, intim hangulatát visszaadni, ezért gondoltuk úgy, hogy zongorával, vagy akár hegedűvel kísérjük a szöveget, de arra azért figyeltünk, hogy ne legyen túl ömlengős az összhatás” - teszi hozzá Diaz.

A Red Bull Pilvaker idén dupla előadással jelentkezik 2015. március 15-én az Erkel Színházban.