Heteken belül megjelenik Ferenc pápa progrock lemeze

2015.09.26. 13:24

A 266. pápa, azaz Ferenc pápa lesz az első, aki progresszív rock lemezt jelentet meg, ráadásul a saját neve alatt.

Ferenc pápa kimosolyog egy kocsiból az Egyesült Államokbeli látogatásánForrás: MTI/EPA/ABACA/Olivier Douliery

Wake Up!, azaz Ébredj fel! címen novemberben progrock lemezt ad ki Ferenc pápa. A Vatikán által is jóváhagyott nagylemezre a kedvenc beszédeiből válogatott össze különböző szemelvényeket, amiket zenei aláfestéssel lehet hamarosan meghallgatni.

A Rolling Stone információi szerint Ferenc pápa olaszul, angolul, spanyolul és portugálul fog beszélni az albumon, a témák között pedig a béke, a magasztosság, illetve az emberi méltóság és a könyörületesség szerepel majd. Az albumról már be is mutatták az első számot, ehhez egy Dél-Koreában előadott 2014-es beszédéhez körítettek zenét. Az albumot november 27-én fogják bemutatni.

 Az első számot idekattintva tudja meghallgatni.

Ferenc pápa a Nemzetközi Ministráns Szövetség találkozójának egyik résztvevőjével a vatikáni Szent Péter térenForrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

A lemezre egyébként több számot is szerzett Tony Pagliuca, aki a hetvenes években a Le Orme nevű zenekarával több slágerlistára is felkerült, turnézott Olaszországban és az Egyesült Királyságban, és olyan előadókkal dolgozott együtt mint Peter Hammil és David Jackson a Van Der Graaf Generatorból.

Ahogy a Rolling Stone-nak mondta, amikor Don Giulio Neroni, a lemez producere és művészeti vezetője megkereste, egy percig nem gondolkodott, hogy elfogadja-e a felkérést. Hogy Ferenc pápa szavai és hangja szolgálatába állítsam a zenémet, nemcsak hatalmas élmény volt, hanem komoly művészi kihívás" - mondta a lapnak.

Az albumot november 27-én adják ki.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK