Mindenki felejtse el Adele-t

santogold
Indie artist Santogold performs during mtvU's 2008 Woodie Awards ceremony held at the Roseland Ballroom on November 12, 2008 in New York. The awards are presented to new music bands who have been voted best by college listeners. (UPI Photo/Monika Graff)
Vágólapra másolva!
Santigold visszatérését hallgatva próbáljon meg panaszkodni a hideg és a sötét miatt!
Vágólapra másolva!
Az énekesnő koncerten Forrás: AFP

Amikor a zenei blogok és lapok egymás sarkát taposva számolnak be Adele újabb és újabb rekordjairól, és együtt örülnek Grimes visszatérésének, és félig-meddig komolyan arról értekeznek, vajon melyikőjük albuma viszi-e el az évet, akkor Santigold kiadja az első számot a következő, 99 Cents című harmadik albumáról, amivel

simán lepipálja mindkettejüket,

úgyhogy bőven megérdemli a figyelmet.

Santigold 2008-ban mutatkozott be cím nélküli albumával, ami 2008 legjobb női lemeze volt. Az akkor Santogold néven futó énekesnő azt is megtehette, hogy négy évet várjon a következő albumával, hiszen rengeteg előadónak megtetszett a zenéje, meghívta a turnéjára többek között Björk, M.I.A, a Coldplay, lépett fel Jay-Z és Kanye West társaságában, és vendégénekelt Pharrell Williams vagy Julian Casablancas egy-egy számában.

Azóta Santogoldról Santigoldra változtatta a nevét, kiadta a második lemezét is, amin együtt dolgozott az akkor még kevésbé idegesítő Diplóval és David Sitekkel. Az albumon ugyan szintén akadtak hatalmas slágerek, mégsem futott akkorát. Nagyon bírtam az első lemezt, szerettem egy-két számot a másodikról, mégis megfeledkeztem Santigoldról, úgyhogy most engem is

hatalmas meglepetésként ért,

mennyire ütős számmal tért vissza.

Az album borítója Forrás: Origo

A 2016 januárjára ígért harmadik albumról egyelőre keveset lehet tudni. Santigold azt mondta róla, hogy a fogyasztói társadalom ekézéséről fog szólni, arról, hogy manapság minden termék. Ha csak néhány szám meg tudja közelíteni a most bemutatott, vibráló, napsütéses Can't Get Enough Of Myselfet, Santigold azonnal a csúcsra tér vissza. A dal tökéletes ahhoz, hogy felrázza a hideg és a korai sötétedés miatt panaszkodókat.