Alig hagyta el a színpadot, elhunyt New Orleans legendája

allen toussaint
Vágólapra másolva!
Nem sokkal a madridi koncertje után, 77 éves korában november 9-én elhunyt Allen Toussaint.
Vágólapra másolva!
77 éves korában elhunyt Allen Toussaint Forrás: @Glade Bilby/Glade Bilby

Meghalt New Orleans legendás dalszerzője, producere és előadója Allen Toussaint, aki dolgozott többek között Paul McCartneyval és Joe Cockerrel is. 1998-ban iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Az utóbbi években is

kifejezetten keresettnek és sikeresnek számított.

Miután New Orleans-i otthonát elpusztította a Katrina hurrikán, New Yorkba költözött és olyan zenészekkel állt össze, mint Elvis Costello és Eric Clapton.

Toussaint a hatvanas, hetvenes években rengeteg olyan dalt szerzett, amit később aztán mások vittek sikerre. Köztük volt például a Pain In My Heart, ami a Rolling Stones második albumán szerepel, vagy a Fortune Teller, amit a Rolling Stones mellett a Who és Robert Plant is feldolgozott.

Ő volt a producere Labelle Lady Marmalade-feldolgozásának,

ami az amerikai slágerlista első helyéig jutott. New Orleansban életnagyságú szobra áll.

Toussaint állítólag mindig nagyon szerény volt, soha nem kicsinyeskedett, ha mások előadásában vált sikeressé egyik vagy másik dala. Két dologgal mégis állandóan feltűnést tudott kelteni: az autóival és a rikítóan színes öltönyeivel és a hozzájuk felvett szintén

csiricsáré zokni-szandál kombinációival.

Toussaint november kilencedikén hunyt el. A hotel szobájában szívrohamot kapott a madridi koncertje után, és mire a mentők a kórházba értek vele, már halott volt.