Banksy nyomorparkjában forgatott klipet a Pussy Riot

2015.11.19. 15:27

Egy összecsapás képei zavarják meg a napfelkeltét. Emellett egy közleményben kiállnak a menekültek mellett.

Nagyezsda Tolokonnyikova megbilincselveForrás: AFP

Az együttes azon kevesek közé tartozik, akik szeptemberben fel is léptek a parkban, mielőtt bezárták volna. A Refugees Inben baljóslatú képeken bemutatják a parkot napfelkelténél, aztán a többé-kevésbé nyugodt képeket felváltják egy rendőri összecsapás felvételei. Az együttes tagjai többnyire egy ketrecben látható színes maszkokkal a fejükön. Természetesen hazugnak nevezik a kormányokat, kiállnak a menekültekért, és elküldik a fenébe a nácikat.

A Pussy Riot egy közleményt is kiadott a videó mellett, amiben azt írják, hogy az ISIS győzött, ha Európa elutasítja a multikulturalizmust, és ha az emberek hagyják, hogy a szélsőjobbos politikusok megfélemlítsék őket. "Ha a kontinens bezárja a határait, visszazuhan az előző századba, a nacionalista nemzetállamok korába." Mint írják, az áldozatok miatt érzett gyász időszaka alatt sem árulhatják el az emberek azokat a milliókat, akik hisznek Európa emberségében.

Az együttes emellett gyűjtést kezdett, hogy megsegítsék a Calaisnál rekedt menekülteket. Ahogy az Origo megírta, itt mindennapos a rendőri fellépés a kamionokra csoportosan feljutni pórbáló migránsokkal szemben. A menekültek sokáig meghátráltak, november tizedikén hajnal viszont körülbelül 250-en összecsaptak a rendőrökkel, ennek legalább egy tucat sérültje volt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK