Kihirdették a Grammy-díj jelöltjeit

2015.12.07. 17:00

Kendrick Lamar kapta idén a legtöbb, 11 jelölést, utána Taylor Swift és The Weeknd izgulhat a legtöbb kategóriában a február 15-i díjátadó gálán.

Kendrick Lamar egy showműsorbanForrás: Origo

A harmadik albumánál járó 28 éves comptoni rapper többek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenybe száll.

Ahogy korábban írtuk, a legjelentősebb zenemagazinok többségének év végi listáján is előkelő helyen szerepeltelső helyre tette többek között a Rolling Stone, a Consequence of Sound és a Spin is, második helyre futott be a Stereogumnál, a New Music Expressnél, a Mojónál és az Uncutnál. 

Lamar, aki tavaly

két Grammyt is begyűjtött, idén Taylor Swifttel (1989), The Weeknddel (Beauty Behind the Madness), valamint a countryénekes Chris Stapletonnal (Traveller) és az Alabama Shakesszel (Sand & Color) száll versenybe az este fődíjának számító év albuma címért.

A hétszeres Grammy-győztes Swift hét kategóriában kapott jelölést, így egyebek közt az év daláért és a legjobb szóló popelőadásért is kaphat trófeát. The Weeknd hét jelöléséből hármat köszönhet Earned It című slágerének, ami A szürke ötven árnyalata című film betétdalaként vált híressé.

Adele neve idén nem szerepel a jelöltek között, mivel 25 című rekorddöntő új lemezetúlságosan későn jelent meg ahhoz, hogy jelölni lehessen a jövő évi Grammyre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK