Ne kapjanak ajándékot a korrupt politikusok és az olajcégek vezetői!

thom yorke, radiohead
Vágólapra másolva!
A Radiohead frontembere nem azt kéri a Télapótól, hogy oldja meg az emberiség problémáit, csak pár apróságot.
Vágólapra másolva!
Csak egy apróságot kérne Forrás: Origo

Egy írást népszerűsítő projekt részeként a Radiohead frontembere, Thom Yorke is megfogalmazta a Télapónak a kívánságait. Mint írja, ahol ő lakik, még többnyire csak az eső esik, sőt pulcsit sem kell néha hordani, de az üzletekben már megszakítás nélkül játsszák a karácsonyi dalokat. "Ez biztos roppant kínos neked" - jegyezte meg. Kilencéves korában írt neki utoljára, most 47 éves, de bízik benne, hogy maradt még némi hitele a Télapó szemében ahhoz, hogy néhány apróságot kérhessen.

"Szeretném, ha a gyerekeim szeretetben, megértésben és békében tölthetnék a karácsonyukat. Némi hó sem lenne rossz. Tudnál esetleg reményt is küldeni a jövőjükkel kapcsolatban? Ez nagyon fontos lenne" - írja Yorke. "Nem arra kérlek, hogy oldd meg az emberiség problémáit, ezek ránk tartoznak. Annyit mégis megtehetnél, hogy nem adsz egyetlen ajándékot sem az olajcégek vezetőinek, sem a markukban lévő, korrupt politikusoknak" - írta a levele vége felé. Magának egyébként csak egy kék olvasószemüveget kért.

Az énekes részt vett a párizsi klímacsúcson is. Ahogy korábban írtuk, egy francia tévéműsorban fellépett a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosával, Flea-vel, előadtak egy témába vágó dalt Yorke szólóalbumáról, majd mindketten elmondták a véleményüket a globális felmelegedéssel kapcsolatban is. Yorke akkor is a korrupt politikusokat és lobbistákat kárhoztatta. Mint mondta, bosszantja, hogy idejétmúlt módszerekkel akarjuk kezelni a problémát, és hogy ezekre az emberekre bízzuk a megoldást.