Ezt nem mossa le magáról a Sziget sztárzenekara

2015.12.09. 12:15

Remek befektetési lehetőséget találtak a Sigur Rós tagjai: egy beszélő kutyás karácsonyi film!

A film plakátjaForrás: Origo

Minden idők egyik legrosszabb filmjének finanszírozásába segített be producerként a hamarosan a Szigeten is fellépő Sigur Rós két tagja, a basszusgitáros Georg Holm és a dobos Orri Dyrason. A 2014-es The Three Dogateers Save Christmas címét úgy lehetne fordítani, hogy a három kutyamuskétás megmenti a karácsonyt. A film mindössze 3,5 pontot kapott az IMDB-n, aminél kétségtelenül van legalább száz rosszabb film, például az Álom.net és A kis vuk, de valószínűleg nem olyan sok.

A történet szerint karácsony előtt néhány nappal pár ügyetlen tolvaj betör a kutyák gazdájának házába, és ellopja a család ajándékait és díszeit. Erre a három szobakutya, az örökké éhes Barkos, az elkényeztetett Wagos és a kalandvágyó Arfamis összefog, hogy elkapják a tolvajokat, és megmentsék a gazdik karácsonyát. Amikor persze a nyomukba szegődik a világ legelvetemültebb gyepmestere, elkél a Mikulás segítsége is. Az IMDB szerint a történet leforgatásához 3 millió dollárra volt szükség.

A dolgot valamiért csak most kapta fel a média. Dyrason elmondása szerint amikor megérkeztek Los Angelesbe, hogy felvegyenek egy előadást Jay Lenónak, tudta, hogy egy régi barátja is a városban van, és gondolta, megkérdezi, hátha tud valami érdekeset. Az egyik szálloda medencéje mellett találkoztak, a barátja éppen kis költségvetésű horrorok forgatókönyveit lapozgatta, amikor előkerült a kutyás film. Rögtön belevágtak a tervezésbe, Chevy Chase-t szerették volna megnyerni hozzá, de ez nem jött össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK