Szerződést bontott Ákossal a Telekom

2015.12.16. 13:54

A szerződés felbontásáról ma tájékoztatták az előadót. Az énekes nemrég egy Echo TV-beli interjúban beszélt arról, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, a cég ezt tartotta összeegyeztethetetlennek a saját szellemiségével.

Ákos a szóban forgó interjúban többek között arról beszélt, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Az énekes szerint ugyanis inkább az a dolguk, hogy valakihez tartozzanak, és hogy valakinek gyereket szüljenek. Emiatt a Facebookon többen Ákos-koncertjegyek visszaváltására buzdítottak. Az énekesnek szerdán és csütörtökön lesz koncertje a Budapest Arénában, az eseményt az előadó egyik főszponzora, a Telekom is támogatta volna. A szerződésbontás hírét az Index írta meg először. 

A Telekom az előadó egyik főszponzora voltForrás: Püsök Renáta/bepure photo

A Telekom megkeresésünkre így indokolta döntését: 

"Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit, és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek  az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével. 

A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását." 

Megkérdeztük Ákos sajtósát is, de ő nem kívánta kommentálni a hírt. Ennyit mondott: 

Tudomásul vettük a döntést. 

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK