David Bowie lenyomta Adele-t

david bowie, blackstar
Vágólapra másolva!
Az amerikai lemezeladási lista élén végzett a Blackstar, David Bowie utolsó albuma, letaszítva a hetek óta uralkodó Adele-t a képzeletbeli trónról. Az életművel és elmúlással is számot vető lemez eleve jó kritikákat kapott, a poplegenda január 10-i váratlan halála pedig végsőkig fokozta az érdeklődést iránta.
Vágólapra másolva!

A Blackstar-ból mintegy 181 ezer példányt adtak el az Egyesült Államokban, amivel a Billboard 200-as listájának élére tört. Ez életében sosem sikerült a brit poplegendának. Az előző, 2013-as albumával nagyon közel jutott hozzá, ám végül a hosszú hallgatást megtörő The Next Day is csak a második helyet tudta megszerezni (abból 85 ezer fogyott az első héten).

A Bowie iránti felfokozott érdeklődést mutatja, hogy a Blackstar mellett kilenc régebbi lemeze is felkúszott a Billboard listájára, a Best of David Bowie például a negyedik helyen végzett.

Bowie uralja az eladási listákat Forrás: Origo

Bowie ezzel Michael Jackson nyomdokaiba lépett, hiszen utoljára az ő 2009-es halála után volt példa arra, hogy valaki posztumusz uralja az eladási listát, a halála után megjelent This Is It-tel.