Kanye Westet beperelték

Kanye West Yeezy Season 3 - Backstage GettyImageRank3 HORIZONTAL USA New York City Photography Arts Culture and Entertainment Attending FeedRouted_Europe FeedRouted_NorthAmerica Kanye West Yeezy Season 3
NEW YORK, NY - FEBRUARY 11: attends Kanye West Yeezy Season 3 on February 11, 2016 in New York City. JP Yim/Getty Images for Yeezy Season 3/AFP
Vágólapra másolva!
Kanye West egy rajongója beperelte az amerikai énekest, mert az becsapta rajongóit azzal, hogy azt állította, legújabb albuma csak az ő érdekeltségébe tartozó Tidal zenei streamingszolgáltatón lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

A rapper rajongója, Justin Baker-Rhett más zenevásárlókat is képviselve gyűjtőpert indított a San Franciscó-i körzeti bíróságon. A kereset szerint Kanye West csalárd módon azzal hitegette rajongóit, hogy The Life of Pablo című albuma kizárólag a havi 10 dollár előfizetői díjat követelő Tidalen lesz elérhető, ezzel szemben az album időközben ingyenesen is letölthetővé vált az Apple Music és a Spotify zenei szolgáltatón.

Ingyenesen is letölthetővé vált a lemez Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jp Yim

Februárban milliók fizettek elő a Tidal szolgáltatására West új albuma és az ígért exkluzivitás miatt, hatalmas tőkeinjekcióhoz és rengeteg felhasználói információhoz juttatva a zenei szolgáltatót – olvasható a keresetben, amely azt kéri a bíróságtól, kötelezze a szolgáltatót mindazon előfizetők adatainak törlésére, akikre West albuma kapcsán tett szert. A kereset szerint a Tidal hitelkártyával, zenei preferenciákkal kapcsolatos és egyéb személyes információk sokaságához jutott hozzá.

Az új előzetők és személyes adataik piaci értéke elérheti a 84 millió dollárt

– véli a felperes, aki úgy tudja, hogy The Life of Pablo kétmillió új előfizetőt hozott a túlélésért küzdő zenei szolgáltatónak. A vállalat szerint az albumot több mint 250 millió alkalommal streamingelték kibocsátásának első 10 napjában.

Résztulajdonos a streamingszolgáltatóban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

A kereset idézi a rapper azon Twitter-bejegyzését, amelyben az énekes fogadkozik, hogy albuma soha nem lesz elérhető az Apple zeneszolgáltatóján, nem kerül kereskedelmi forgalomba és csak a Tidalen lesz hozzáférhető.

Kanye West egyike azon előadóknak, akik résztulajdonnal rendelkeznek a streamingszolgáltatóban.