A Kiscsillag hamarosan megfejti a semmit

Lovasi András ad interjút Jankovics Marcinak 2016 február 23-án
Lovasi András ad interjút Jankovics Marcinak 2016 február 23-án
Vágólapra másolva!
Április 26-án debütál be a Kiscsillag zenés színdarabja az Erkel Színházban. A sztorit Lovasi András feleségével, Földes Eszterrel közösen írta és maga a zenekar adja majd elő a színpadon. Nem lesz hiány sztárvendégekből sem: Péterfy Boritól Varga Liviusig sokan felbukkannak majd a rendhagyó musicalben, ami nem Lovasi István, a királya lesz. 
Vágólapra másolva!

A darabban Lovasi egy kisfiút alakít, aki kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert

édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé.

A kisfiú legjobb barátja egy hajléktalan, akit a Kiscsillag gitáros-énekese, Leskovics Gábor formál meg. Az előadásban közreműködik Péterfy Bori, mint az édesanya, valamint Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista is.

Lovasi nem rockoperát írt Fotó: Szabó Gábor - Origo

40 fölött mindenki ír egy rockoperát

Lovasi András az Origónak adott interjújában nemrég beszélt a darabról, ahol műfajilag is megpróbálta besorolni.

Inkább az mondanám, hogy koncertszínház, amiben úgy próbálunk meg elmesélni egy történetet, hogy felhasználjuk a pop- és rockzenei elemeket. Ebben az értelemben hasonlít egy rockoperához, ám az mégiscsak egy nagy hagyományokkal bíró iparág, aminek mindenki betéve tudja és szereti az alapvetéseit. Szerintem minden dal vastagabb lesz, ha történetbe ágyazva szólal meg. Nem véletlen, hogy a mai szimfonikus zenét is sokan John Williamsszel és Morriconéval, nem pedig a kortárs komolyzenével azonosítják"

- mondta Lovasi, aki szerint a darabnak lesznek társadalomkritikus vetületei is, de az már a nézőn múlik, hogy mennyit szeretne belelátni.

Nem akarja megmondani a tutit

A koncepció szervesen alakult ki a Kiscsillag Idáig tudom a történetet-estjeiből, feltűnnek benne ugyanazok a szereplők, de azért önállóan is megállja majd a helyét.

Lovasi szerint mindez véletlenül sem az ő István, a király-a akar lenni,

hiszen a sztori nagyon hétköznapi lesz, nem akarja vele megmondani a tutit.