Britney Spears Pinkkel énekel az orlandói áldozatokért

Orlando
kéz
Vágólapra másolva!
Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Adam Lambert, az Imagine Dragons, Juanes, P!nk, Mary J. Blige, Selena Gomez és Britney Spears is ott van a 24 zenész között, akik közösen rögzítettek dalt az orlandói lövöldözés áldozatainak megsegítésére. A pénzt, amelyet a Hands című számmal gyűjtenek, kórházi kezelésekre és az áldozatok családjainak ajánlják fel.
Vágólapra másolva!

A június 12-i orlandói mészárlás a legtöbb, 49 halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az USA történetében, és a legsúlyosabb erőszakos cselekedet, amely az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) közösséget érintette. A tragédia, amelyben további 53-an megsebesültek, a Pulse nevű szórakozóhelyen történt, ezért

az amerikai zeneipart különösen megrázta az eset.

A Billboard beszámolója szerint a sztárokat felvonultató jótékonysági dal ötlete már egy nappal a merénylet után felmerült. A számot jegyző Justin Trinter, aki többek között Selena Gomeznek és Justin Biebernek is írt már slágereket, korábban is foglalkozott azzal, hogy felhívja a figyelmet az LMBT közösség jogaira, és pénzt gyűjtsön az őket segítő szervezeteknek. Az orlandói tragédia után pedig rögtön megkereste a helyi LMBT szervezetet, hogy megkérdezze, tudna-e segíteni. Azt a választ kapta, hogy

minden segítő kézre szükség van: ez köszön vissza a dal címében, amely kezeket jelent.

Külön, de mégis együtt

A kezdeményezéshez, amelyet a GLAAD nevű, amerikai LMBT civil szervezet is támogatott, pár nap alatt rengeteg zenész csatlakozott.

Tranter elmondta, hogy a dalban úgy jelölték ki az énekesek részeit, hogy az a legjobban illeszkedjen a hangjukhoz, majd pedig mindenki saját otthonában vagy stúdiójában, azaz egymástól távol vette föl a neki kijelölt részletet. Az alkotók szerint a dal ennek ellenére jól összeállt egy közös egésszé.

A gyűlöletre akarják felhívni a figyelmet

Míg sokan a fegyvertartási szabályokat kritizálták a lövöldözés kapcsán, a dal készítői inkább azt hangsúlyozzák, hogy a merénylő, Omar Mateen tettét a gyűlölet vezérelte.

- mondta Sarah Kate Ellis, a GLAAD vezetője a Billboardnak.

Ezért a Hands terjesztéséből befolyt összeg egy részét oktatásra és ismeretterjesztésre szánják, hogy megelőzzék a hasonló, a másság iránti gyűlölet szülte tragédiákat.