Bródy Jánossal forgatott filmet az Ivan & The Parazol

2016.07.08. 17:07

Kiadta első magyar nyelvű EP-jét az Ivan & The Parazol, és a jeles alkalmat egy különleges kisfilm forgatásával is megünnepelték, amelyben meghallgathatóak a dalok, és számos zenész mellett még Bródy János is feltűnik benne.

Az Ivan & The Parazol Turán Eszter producerrel és a Moviebar Productions közreműködésével hozta tető alá a különleges projektet: pár napja megjelent, Festők, Építészek, Szobrászok, Zenészek És Egyéb Komédiások című EP-jük három magyar nyelvű dalára egyetlen, tizenöt perces kisfilmet forgattak.

A filmben egymás után hangzik el a zenekar új szerzeménye, a Dobd ki, a Ha megnyitod a szíved (ami a Love Is Like magyar verziója), és az Illés Add a kezed című számának feldolgozása.

Az alkotók szerint viszont többről van szó, mint egy szokatlan módon három számra készült videóklipről. A kisfilm egy szerelmespár történetét is bemutatja, akik az Ivan & The Parazol koncertjén keresik egymást, a legendás Fészek Klub korabeli termeiben, de a mai magyar underground zenei világában.

Forrás: Ivan & The Parazol

A filmben követjük a zenekart a színpadra, bepillanthatunk a kulisszák közé, miközben Tündét és Marcit sem tévesztjük szem elől - mindezt vágás nélkül. Ráadásul több zenész is cameo szerepet kapott a filmben: mások között feltűnnek a Mary Popkids és a Middlemist Red tagjai vagy éppen Frenk a Hiperkarmából.

A legkülönlegesebb szereplő azonban Bródy János, aki nemcsak a forgatáson segítette a projekt létrejöttét, hanem - ahogy a filmben is elhangzik-, a Ha megnyitod a szíved szövegét is ő írta, és természetesen az Add a kezed is az ő, Szörényi Leventével közös szerzeménye.

A F.É.SZ.E.K. EP-hez készült film a Toldi Moziban debütált, most pedig már a YouTube-on is szabadon megtekinthető. A filmet Damokos Attila rendező és Nagy Marcell operatőr készítette, akik korábban már egy hagyományosabb videót is készítettek a zenekar Cold & Deep című számához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK