Több százan emlékeztek Somló Tamásra a Tabánban

Budapest, 2016. július 20. Résztvevők gyertyát gyújtanak a Somló Tamás tiszteletére tartott megemlékezésen a Tabánban 2016. július 20-án. A 68 éves zenész hosszú betegség július 19-én hunyt el. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Több százan gyűltek össze, hogy Somló Tamásra emlékezzenek szerda este a Tabánban. A 68 éves zenész hosszú betegség után kedd hajnalban hunyt el.
Vágólapra másolva!

A zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók, akik már a civil szervezésű esemény megkezdése után fél órával kezdték megtölteni a Tabán lejtőit.

Az emberek csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat, többek közt az Álomarcú lány, az Olyan szépek voltunk és a Tiszta vagy te még című nótákat.

Somló Tamásra emlékeztek a Tabánban Forrás: MTI/Kallos Bea

Zsolnai Endre, az esemény főszervezője a program kezdetekor elmondta, hogy a molinó mellé elhelyezett mikrofonok segítségével bárki megoszthatja a zenészhez kapcsolódó élményeit, anekdotáit az egybegyűltekkel, de várják a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre.
Az emlékezők közt feltűnt mások mellett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Bornai Tibor zenész, dalszövegíró és Pajor Tamás zenész is.