Bemutatják a Beatles turnézós éveiről készült dokumentumfilmet

HORIZONTAL
1975-01-01 NLD-750101-HILVERSUM: The Beatles tijdens een tv-optreden. FOTO KIPPA Fee Payable to Kippa. ALLEEN VOOR REDACTIONEEL GEBRUIK.
Vágólapra másolva!
Paul McCartney és Ringo Starr, a Beatles két életben lévő tagja nagyon örülnek az Eight Days a Week: The Touring Years című dokumentumfilmnek.
Vágólapra másolva!

Szeptember 15-től vetítik a brit és amerikai mozik a Beatlesről szóló új filmet, amely az együttes életének 1962-1966 közötti időszakát dolgozza fel a liverpooli The Cavern Clubban tartott koncertektől a San Franciscó-i, utolsó hivatalos fellépésig.

A rendező, Ron Howard McCartney-val és Starr-ral együtt tegnap a Facebookon beszélt a filmről a rajongóknak, amelyről a Billboard számolt be.

... olyan új felvételek is vannak benne, amelyet korábban nem láthatott senki. A hang is jobb, digitálisan újrakevert és így tovább. Tehát a koncertélményt igazán izgalmassá teszi a közönségnek" - mondta Howard a film koncepciójáról.

A rendező arról is beszélt, hogy reméli, a rajongóknak tetszeni fog az Eight Days a Week, amely egyfajta időutazás, és amellyel bepillantást nyerhetnek a Beatles életébe.

Paul McCartney elmondta, hogy természetes volt, hogy Ron Howardot választják rendezőnek, mert szerették a hollywoodi munkáit. Az Oscar-díjas Howard többek között Dan Brown könyveinek filmadaptációit, illetve az Egy csodálatos elme és a Hajsza a győzelemért című filmeket rendezte korábban.

A mai, londoni premierről pedig azt mondta az énekes-dalszerző, hogy már nagyon várják:

"Láttunk részleteket, tehát

A Eight Days a Week a Hulu nevű amerikai streamingszolgálató dokumentumfilmes projektjének részeként jött létre, a producerek között pedig Paul McCartney és Ringo Starr mellett a másik két tag özvegye, Yoko Ono Lennon és Olivia Harrison is ott volt.