Bárki lehet Elton John videoklip-rendezője

France: Elton John performs in Toulon
Elton Johnt brit énekest 2015 szeptemberében verték át a hírhedt orosz viccmesterek.
Vágólapra másolva!
Elton John klippályázatot hirdet, amire bárki jelentkezhet, aki videokészítési vágyat érez. Persze jól jön a rutin, és bizonyos részeknél a szoftveres tudás is nélkülözhetetlen, de alapvetően nyílt pályázatról van szó. Elton John három, 1970-es évekbeli slágerének hivatalos videóit szeretné elkészíttetni. Akárkivel, aki jó tervet ad le.
Vágólapra másolva!

Elton John 50 éve dolgozik együtt Bernie Taupin szövegíróval, és ezt szeretnék megünnepelni a klippályázattal. Azért is égető a klipkészítés, mert első slágereik idejében még egyáltalán nem voltak divatban a videoklipek, egyszerűen nem volt kultúrája a dalok a vizuális megjelenítésének, hiszen akkoriban

még a rádió uralt mindent.

Három, '70-es évekbeli Elton John-slágerre, a Rocket Man-re, a Tiny Dancer-re és a Bennie and the Jets-re írtak ki pályázatot. Sok megkötés nincs. Egyszerűen le kell adni egy tervet videós fromátumban. Igaz, egy ember egy dalra csak egy pályázatot adhat le. Ezen kívül még egy apró megkötés van a videók jellegét illetően. A Rocket Man-t animációval, a Tiny Dancer-t hagyományosan, a Bennie and the Jets-et pedig koreográfiát tartalmazó videóval képzelik el.

Ezeken túl viszont csak

a videós képzelete szabhat határt a megjelenésnek.

Valószínűleg örülnek, ha nem teljesen profi videóst kell dijazniuk, hiszen a pályázat alcíme is az, hogy "egy lehetőség az új és még fel nem fedezett filmeseknek arra, hogy elkészíthessék Elton John klasszikusainak hivatalos klipjeit".

Mindhárom dalt le lehet tölteni Elton John, a pályázatra létrehozott honlapjáról. A számok történetéről egy-egy rövid videóban mesél Elton John vagy Bernie Taupin, emellett pedig mindegyikhez letölthető egy kis sillabusz az ideális pályamű formájáról.

Elton John is ott lesz a három legjobb tervet kiválasztó zsűriben Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Jean-Luc Thibault

A pályázatot egyébként a YouTube és a Pulse Films is támogatja. A három győztes terv kiválasztásában részt vesz Elton John és Bernie Taupin, de felkértek szakembereket a zenei és videós világból is. A három győztesnek

minden feltételt biztosítanak,

hogy megvalósíthassák a megtervezett videókat. A segítség mellé pedig 10 ezer dolláros (majdnem 3 millió forintot) jutalmat is adnak. A pályázatokat január 9-től 23-ig lehet leadni, és a győzteseknek négy hét áll majd rendelkezésére a forgatásokra, animálásra. A tervek szerint a klipeket 2017 nyarán mutatják be.