Rúzsa Magdi új videoklipje Presser Gábor és Novák Péter dalával

Rúzsa Magdi magyar énekesnő. Papírrepülők klipforgatás
Rúzsa Magdi magyar énekesnő. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsor harmadik szériájának győzteseke
Vágólapra másolva!
Presser Gábor és Novák Péter egy jó ideje félkész állapotban lévő szerzeményét fejezte be az év végére. Az előadást egy régi ismerősre bízták: Rúzsa Magdi énekli a Dobj egy papírrepülőt című szerzeményt, ami egyébként a Telekom karácsonyi kampánydala lett idén. 
Vágólapra másolva!

Megbocsátás, egymás újrakeresése, és talán a legfontosabb: hajlam a bocsánatkérésre - ezek mind belekerültek a Presser-Novák-dalba. A Dobj egy papírrepülőt tehát mély, a karácsonyi időszakban nagyon is aktuális érzelmeket érint.

A hozzá készített klip visszafogott, letisztult, jól támogatja a dalt, és van egy érdekessége is: a Rúzsa Magdi mögötti falra vetített üzenetek. Ezeket ugyanis a Telekom előfizetői küldték, és egytől egyig

el nem küldött sms-ek, amelyek jó ideje lapultak a telefonok piszkozat mappáiban.

Megkérdeztük Rúzsa Magdit is az elkészült dalról és természetesen a videoklipről is.

Milyen érzés előadni ezt a dalt?

Mindig nagyon jó érzés Presser Gábor dalait előadni. Ennek a dalnak a világa nagyon szíven ütött, olyan témát boncolgat, amiről nem beszélünk. Mindenki életében van valaki, aki elment, csak mert nem tettünk semmit, vagy hagytuk, hogy rosszul maradjanak a dolgok. Ha találkozunk sok év múlva egy ilyen emberrel az életünkből,

Esetleg konkrét emberek jutnak eszébe, mikor énekli, vagy inkább érzések kavarognak?

Érzések kavarognak bennem is és arcok. Gombóc van a torkomban, amikor énekelem a dalt, és persze elvisz egy pozitív irányba is, hogy még van mit tenni, még visszafordítható minden, csak azon áll vagy bukik a dolog, hogy teszek egy lépést.

Ha igaz, ez egy korábbi, befejezetlen dala volt Presser Gáboréknak. Mi jutott eszébe, amikor először meghallotta a dalt?

„Minden ránk van írva, nincs már tiszta lap, csak a piszkozat lett több" - így kezdődik a dal, amikor először olvastam el a szöveget, tudtam, hogy jó lesz előadni.

Az előadott dalok között milyen helyre kerül, most a Dobj egy papírrepülőt a szívében?

Nagyon szeretem ezt a dalt, és hálás vagyok a sorsnak, mert nem ez az első, melyet Presser Gábor rám bízott. Volt a Nekem nem szabad, aztán következett az Egyszer és az Angyal mellettem, mely a közös turnénk elnevezése is lett, és melyet jövőre várhatóan folytatunk is. A Dobj egy papírrepülőt dal gondolatisága fogott meg igazán, természetesen

és hagyom, hogy formáljon egy kicsit, úgy ahogy a többi dal is, csak akkor tudom igaz átéléssel előadni.

Rúzsa Magdi és a stáb egy része a Dobj egy papírrepülőt című dalhoz készült klip forgatásán Fotó: Polyák Attila - Origo

Milyen volt a klip forgatása? Zökkenőmentes, „lágy", mint maga a dal?

A klipforgatáson minden a tervek szerint haladt. Egy húzós nap volt, sajnos beteg voltam, de ez nem látszik a forgatott anyagon. Nagyon jó csapattal volt szerencsém együtt dolgozni.

Mit gondol, az elkészült klip mennyire tudja majd átadni azt a mély üzenetet, amelyet a dal hordoz?

A klip egy különleges hangulatot teremt. A megjelenő, talán rég el-nem-küldött üzeteket az olvasók küldték be, úgy hogy biztos lesz olyan, aki felismeri saját üzenetét. Szóval,

lúdbőrös a dolog egy kicsit,

beleláttam mások életébe. Persze nálam a klip dolog, mindig furcsa helyzet, mert én mindig mást látok magam előtt, mint a videóimban a közönség, sokszor nem lehet pont azt megmutatni, amit én látok, de ez nem is baj, így megmaradnak a magam kis képei, a kis titkaim.

A cikk megjelenését a Magyar Telekom Nyrt. támogatta.