Meghalt Allan Williams, a Beatles első menedzsere

Early Beatles black & white format landscape male female monument war memorial Music Pop Beat Personality British English Europe KEY FS 20833-1 (2481) KEY P/THE BEATLES/PRE-1963 The Beatles
1960: A photograph taken by John Lennon showing an early incarnation of the Beatles sitting in front of the inscription 'Their Name Liveth For Evermore', at the Arnhem War Memorial in the eastern Netherlands; (left to right) Beatles manager Allan Williams, his wife Beryl, Williams' business partner and black Calypso singer Lord Woodbine, Stuart Sutcliffe, Paul McCartney, George Harrison (1943 - 2001) and Pete Best. (Photo by John Lennon/Keystone Features/Getty Images)
Vágólapra másolva!
86 éves korában meghalt Allan Williams korábbi üzletember és ügynök, akit a Beatles első menedzsereként tartanak számon.
Vágólapra másolva!

Williams december 30-án halt meg. Halálhírét az 1957-ben általa alapított liverpooli szórakozóhely, a Jacaranda Club erősítette meg a Facebook-oldalán.

1960 májusától augusztusáig a Beatles - az akkori felállásban John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és a basszusgitáros Stuart Sutcliffe – alkalmanként fellépett a Jacarandában és Williams másik klubjában, a Blue Angelben.

Williams egy 2010-es interjújában azt mondta, hogy mindig is nagyon büszke volt a zenekarra és arra, hogy neki is volt egy kis szerepe a megszületésében. Szerinte mindenki nagyon élvezte azokat az időket, de akkor még senki sem sejtette, mekkora sikereket ér majd el a Beatles.

John Lennon egyik 1960-ban készített fotója a zenekarról. Allan Williams és felesége, Beryl a kép bal oldalán látható üzleti partnerével, Lord Woodbine-nel Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Keystone Features

Williams volt az is, aki saját kis furgonjával elfuvarozta a zenekart 1960 augusztusában Hamburgba.
„Zsúfolt volt. A furgonnak még ülései sem voltak; az erősítőinken kellett ülnünk" – idézte fel később George Harrison az utazást.

Williams a hamburgi korszak elejéig maradt a zenekarral.

Végül azért váltak meg tőle, mert nem értettek egyet az ügynök 10 százalékos jutalékával – írja a Rolling Stone magazin megemlékezésében. A Beatles ezután Brian Epsteinnel írt alá szerződést.

Williams a beatles időkről egy memoárt is megjelentetett Allan Williams: The Man Who Gave The Beatles Away címmel.