Lajkó Félix egy rangos világzenei díj egyetlen magyar jelöltje

2017.01.09. 15:44

Egyetlen magyar művészként szerepel a legjelentősebb nemzetközi világzenei szaklap, a Songlines Év legjobb művésze jelölésében a virtuóz hegedűs.

Lajkó FélixFotó: Dudás Szabolcs - Origo

A napokban tette közzé a legjelentősebb nemzetközi világzenei szaklap, a brit székhelyű Songlines azoknak a művészeknek, zenekaroknak a névsorát, akikre az Év legjobb művésze és az Év legjobb zenekara szavazáson online le lehet adni a voksokat. A jelöltek között más magyar művész nem szerepel: Lajkó Félix viszont jelölt az Év legjobb művésze listán. A Songlines 2016 augusztus-szeptemberi duplaszámának Top of The World CD-válogatására a szerkesztői csapat beválogatta a Most jöttem című albumot, amelynek igy egyik száma szerepelt a legjobb albumokat összegyüjtő, a laphoz mellékelt kiadványon.

Az Év legjobb művészére és az Év legjobb zenekarára az alábbi linken lehet január 31-ig – személyenként egyszer – szavazni:
http://www.songlines.co.uk/music-awards/index.php

Lajkó Félixnek önálló koncertje legközelebb 2017. február 14-én lesz Szerenádkoncert címmel a Müpában, ahol a Budafoki Dohnányi Zenekar működik majd közre.