Remixlemezzel operál a Bëlga – megmutatjuk, hogy szól

Bëlga
Belga
Vágólapra másolva!
Történetében először remixlemezzel jelentkezik a Bëlga. Utolsó albumuk, a Disco! egyik slágerét, a Rendőrmunká-t dolgozták fel 9 verzióban. Albumpremier az Origón.
Vágólapra másolva!

A Bëlga legutóbbi albuma 2015 végén jelent meg, a Disco! azóta platinalemez lett, így méltó utódja a korábbi Majd megszokod-nak vagy a Zigilemez-nek. Most pedig a zenekar, történetében először, remixlemezt állított össze. A Disco! album egyik slágerét, a Rendőrmunká-t dolgozták fel house-verzióban. A lemez címe

Rëmixrazzia, és 9 szám került rá – 9 Rendőrmunka-feldolgozás.

A Rëmixrazziá-át olyan előadókkal hozták össze, mint Bit Busters, Grabo'Sky, Indigo Theory, Marion Domjan, Mate Tollner, Peter Makto & Gregory S, Sazabio, The Uptown Fellaz és Zilia.

A Rëmixrazziával az elektronikus zenei irányzatok kedvelői felé is tudnak nyitni Forrás: Origo

A remixlemez elkészülésének körülményeiről Marvin, a Bëlga állandó DJ-je azt mondta, "az egész

Egyre több DJ keresett meg, hogy meg lehet-e kapni a Rendőrmunka instrumentálját, majd később jött egy konkrét remixmegkeresés is. Eddig sosem készült hivatalos remix Bëlga-dalokhoz, így azt gondoltuk, eljött az idő egy akár nagyobb volumenű projekt megvalósítására is. Ha már Disco! a lemez címe, jöhet a remixlemez is. Ekkor több DJ-t is felkerestünk, hogy

Ez szerintünk sikerült, így most már a különböző klubokban is megszólalhatnak majd a Bëlga-dalok. Érdekes aspektusa a történetnek, hogy a klasszikus Bëlga-rajongók mellett, most az elektronikus zenei irányzatok kedvelői felé is nyithatunk."

A Bëlga kiadója, az 1G Records a lemezen lévő remixek között háziversenyt is hirdetett, hogy kiderüljön, melyik lesz a közönség kedvence. Kérik a zenehallgatókat, hogy a nekik legjobban tetsző Rendőrmunka-remixnél nyomják meg a Youtube "Ez tetszik"-gombját. A lemez anyaga egyébként már elérhető a digitális áruházakban és platformokon.

Rëmixrazzia

1. Grabo'sky Night Drive remix

2. Zilia remix

3. The Uptown Fellaz remix

4. Indigo Theory remix

5. Bit Busters remix

6. Sazabio remix

7. Mario Domjan remix

8. Peter Makto & Gregory S '90s Filter House remix

9, Mate Tollner ACAB dub