John Lennon és Yoko Ono szerelmét megfilmesítik

2017.02.02. 14:46

Yoko Ono is közreműködik a John Lennonnal közös történetüket bemutató film munkálataiban.

A közösségi háló, a Pénzcsináló, illetve A szürke ötven árnyalatá-nak producere, Michael De Luca áll a projekt hátterében - írja a Hollywood Reporter.

A forgatókönyvet pedig a Stephen Hawkingról szóló életrajzi film, A mindenség elméleté-nek Oscar-díjra jelölt írója, Anthony McCarten készíti. McCarten producere is lesz a készülő filmnek Yoko Ono, Josh Bratman és Michael De Luca mellett. 

John Lennon és Yoko Ono újságíróktól körülvéve az amszterdami Hilton hotelben, ahol a nászútjukkal egybekötve álltak ki a békéértForrás: AFP/-

De Luca közleménye szerint a "két kulturális ikon" történetét bemutató film a szerelemre, a bátorságra és a korszak amerikai mozgalmaira koncentrál azzal a szándékkal, hogy inspirálja a mai fiatalságot, hogy kiálljanak, és legyen elképzelésük arról, milyen világot szeretnének.

John Lennon és Yoko Ono kapcsolata 1968-ban kezdődött, amikor Lennon még Cynthia Powell férje volt. Lennon még ebben az évben felbontotta a házasságát, és Onóval hamar elválaszthatatlanok lettek. Ez, illetve a vietnámi háború elleni aktivizmusuk Lennon utolsó két beatleses évére is rányomta a bélyegét.

1969-ben házasodtak össze, és Lennon 1980-ban bekövetkezett haláláig együtt voltak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK