Ezer százalékkal több Lady Gaga dal-t adtak el a Super Bowl miatt

2017.02.07. 12:26

Lady Gaga máris rengeteget profitált vasárnapi fellépéséből a Super Bowl félidejében: még aznap, február 5-én több mint ezer százalékkal nőttek dalainak és lemezeinek eladási számai.

A várakozásoknak megfelelően látványos és veszélyes show-val lepte meg a nézőket Lady Gaga az 51. Super Bowl félidejében. Az énekesnő a stadion tetején énekelt, majd szó szerint a levegőből érkezett a színpadra. Lady Gagát drótokkal függesztették fel, hogy végrehajtsa a mutatványt, amire még nem volt példa a félidei show-k történetében:

Egy hónapja eldöntöttem, hogy megcsinálom. Kitartottam, és megküzdöttem értemondta a fellépés után a különleges showelemről.

Lady Gaga a levegőben az 51. Super Bowl halftime show-jában. A képre kattintva galéria nyílikForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Kevin C. Cox

Korábban az Origo is megírta, hogy az NFL döntőjében való fellépés nemcsak óriási megtiszteltetés, hanem hatalmas reklámlehetőség is a zenészeknek. A Billboard a Nielsen Music adatai alapján azt írja, hogy Lady Gaga iránt igencsak megnőtt az érdeklődés a Super Bowl miatt: vasárnap több mint 150 ezer digitális albumot és dalt adott el, ami több mint ezer százalékos növekedés a döntőt megelőző naphoz képest. 

Ráadásul ez a szám még az első eladási adatokon alapul, tehát az is lehet, hogy valóján 150 ezernél is több felvételt adott el egyetlen nap alatt – mindezt egy 14 perces show-nak köszönhetően.

Lady Gaga legkeresettebb száma az A Million Reasons lett, amely legújabb, Joanne című lemezén szerepel. Ez nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen ez a dal is elhangzott a Super Bowl félidejében. Maga a Joanne az énekesnő legkeresettebb digitális lemeze lett vasárnap, több mint 12 ezret adtak el belőle.

Ez a felfokozott érdeklődés várhatóan a következő napokban is kitart, legalábbis az elmúlt évek tendenciái alapján. A tavalyi fő fellépő, a Coldplay több száz százalékos növekedésnek örülhetett a Super Bowl utáni héten, a legnagyobbat pedig Madonna profitálta eddig az NFL döntőjéből. 

Cikkünk a témában: 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK