20 éve halt meg, új dokumentumfilmet csinálnak róla

Notorious B.I.G. Biggie Smalls Christopher George Latore Wallace The Notorious B.I.G.
NEW YORK - SEPTEMBER 7: American rapper the Notorious B.I.G. (1972 - 1997) aka Christopher Wallace, aka Biggie Smalls at the 12th Annual MTV Awards on September 7, 1995 in New York City. (Photo by Catherine McGann/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Március 9-én lesz 20 éve, hogy az egyik legnagyobb rapper, Notorious B.I.G. egy díjkiosztó afterpartyjáról hazafelé tartott, és egy piroslámpánál a szomszéd autóból lelőtték. Most dokumentumfilmet csinálnak életéről, a készítőket pedig anyja segíti.
Vágólapra másolva!

A 20 éve lelőtt rapper családja is hozzájárult a Notorious B.I.G-ről szóló dokumentumfilm készítéséhez. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a filmet forgatják, de nincs hír hivatalos premierdátumról. Valószínűleg nem kell rá nagyon sokat várni, ugyanis a rapper

halálának 20 éves évfordulója már nagyon közel van.

Nem garancia, hogy március 9-ei évfordulóig elkészülnek, de az is valaószínű, hogy nem húzzák az év végéig. A film munkacíme: Notorious B.I.G.: One More Chance.

Notorious B.I.G. 1995-ben, két évvel a halála előtt Forrás: Getty Images/2008 Catherine McGann/Catherine Mcgann

Gyilkos Imapala

Notorious B.I.G-t 1997. március 9-én lőtték le. A Soul Train Music Awards afterparyjáról indult haza nem sokkal éjfél után. Az egyik kereszteződés piros lámpájánál állt melléjük egy Chevrolet Impala. A sofőjre lehúzta az ablakot, és azonnal tüzelni kezdett. Állítólag négy golyó találta el az anyósülésen ülő Notorious B.I.G-t, akit ugyan kórházba vittek, de nem tudták megmenteni. Notorious B.I.G. csak 24 éves volt.
A nagy kelet-nyugati hiphop szembenállás legnagyobb harca ezzel a gyilkossággal nagyjából véget is ért, de legalábbis lecsendesedett. Ugyanis a keleti Notorioust 6 hónappal azután lőtték le, hogy Tupackal egy hasonló autós merényletben végeztek Las Vegasban.

A filmet a Submarine Entertainment and ByStorm Film forgatja, és a képviselőik a most zajló Berilini Nemzetközi Filmfesztiválon jelentették be, mire készülnek. A két rendező Emmet Malloy és Brendan Malloy, akik részt vettek már a Metallicáról vagy akár a Blink 182-ról szóló filmek készítésében. Emmet Malloy azt mondta Varietynek, hogy filmkészítőként

azért a kihívásért él, hogy generációja legnagyobb hatású művészeiről számoljon be.

Notorious B.I.G. anyja, Voletta Wallace azt mondta, "nagyon boldoggá tesz, hogy a fiam zenéje ilyen nagy hatással van a zeneiparra, és hogy az ő története ilyen sok embert inspirál még mindig". Egyébként nem ez lesz az első film, ami feldolgozza a rapper életét. Utoljára 2008-ban készült dokumentumfilm Notoriousról.