Kiadták az idei Fishing on Orfű programját

2017.02.16. 11:49

Közzétette legnagyobb zenei helyszíneinek programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. Sőt, csütörtöktől már napijegyet is lehet venni a fesztiválra.

Csütörtökön jelent meg a 2017-es Fishing on Orfű legnagyobb zenei helyszíneinek programját. Néhány kisebb helyszín és színpad programjára még márciusig kell várni. Például ilyen, egyelőre sötét folt a programban a fesztivál új színpada, az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel. Annyira azért részletes a program, hogy azok is könnyen tudjanak dönteni, akik egy-egy napra mennének a fesztiválra. Sőt, már a jegyeiket is megvehetik, ugyanis

csütörtökön elindult a napijegyek értékesítése is.  

Az egymást továbbra is váltó nagyszínpadokon a legnépszerűbb magyar underground előadók játszanak majd: többek között a 30Y, a Halott Pénz, a Hiperkarma, a Péterfy Bori & Love Band, a Punnany Massif, a Quimby, Szabó Balázs Bandája és Vad Fruttik.

A kisebb színpadokon pedig a magyar könnyűzene aktuális érdekességei jelennek majd meg. A szervezők úgy igyekeztek összeállítani a kisebb helyszínek programját, hogy lehetőséget kaphassanak

más fesztiválok által hanyagolt, mégis figyelmet érdemlő produkciókl.

Ilyen lesz Orfűn Bobafett, a Csaknekedkislány, a Jazzékiel, a Makrohang, az Óriás, a Ricsárdgír, a Sör és fű vagy akár  az Uzipov.

Fishing on Orfű 2017Forrás: Fishing on Orfű

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól majd. Például Lovasi András összegzi az első 50 évének legkedvesebb dalait. Vendégei között ott lesznek a Kispál és a Borz és a Kiscsillag tagjai is. A nyitónapon

unplugged koncertet ad még a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka is.

A fesztiválon természetesen egy halom külföldi zenekar is játszik majd. Ezek közül is a legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart by Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású '68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. A szomszédos országokból is jönnek bandák. Ilyen lesz a szerb Threesome és a Repetitor vagy a román Palma Hills.

Idén egyébként számos újítás lesz Orfűn. Például az új erdei helyszín, A tűzhöz közel mellett még több külső helyszín is idén debütál. Újdonság lesz a Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK